Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

F.Bahçe hakkında balon bir haber nasıl yazılır?

Salı günü Milliyet gazetesinde Fenerbahçe ile ilgili, "Aykut Kocaman gidiyor, Lucescu geliyor" diye özetlenebilecek bir haber yayınlandı.
Fenerbahçe Kulübü bu habere tepki gösterdi, haberin doğru olmadığını belirtti ve ekledi:
"Milliyet Gazetesi'nin el değiştirmesinin ardından spor sayfalarında yapılan haberler konusunda taraftarlarımızı da dikkatli olmaya davet ediyoruz." (BJK Başkanı Demirören kastediliyor.)
Tabii bu sefer de Milliyet tepki gösterdi.

***
Fenerbahçe ile Trabzonspor puan puana süren bir şampiyonluk yarışına girdiklerinden beri, böyle haberler görüyoruz...
Ergenekon dostu medyanın haberlerini andıran bir "sulandırma ve de bulandırma" çabası bunlar.
Hedef de belli: Fenerbahçe.
Örneğin Milliyet'in haberi...
Efendim, Aykut Kocaman maçlar bitince, eski görevi olan "sportif direktörlüğe" dönecekmiş de... Bu isteğini Başkan Aziz Yıldırım'a iletmiş ve olumlu yanıt almış da... Hocalık için Mircea Lucescu'nun adı ilk sıraya yazılmış da... Ersun Yanal da olabilirmiş de...
***
Neresinden baksan uydurma olduğu belli bir haber bu... Gelin temel noktaları inceleyelim:
1) "Sportif direktörlük" Kocaman'ın, F.Bahçe gibi büyük bir camiada "staj" yaptığı konumdu. İşler nasıl yürüyor? İzledi, dinledi, öğrendi ve yıllardır hayalini kurduğu hocalık pozisyonuna öyle geçti.
Yine de başlangıçta başarısız oldu. Kupalardan elendi. İlk yarıyı 9 puan geride kapattı. Kendine güveninin gelmesi, alışması, kaynaşması zaman aldı.
Şimdi... Hemen her şey rayına oturmuşken, üstelik takım şampiyonluğa yürürken, Aykut Kocaman niye stajyerliğe dönmeyi düşünsün? Aklından bile geçmez.
(Kıyaslayın: Ekonomi şefi, yayın yönetmeni olmuş. Gazeteyi "en çok satan" haline getirdiğinde, yine ekonomi servisine dönmek istiyor! Dalga mı geçiyorsunuz?)
***
2) Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman akılsız insanlar mı ki böylesine kritik bir konuyu lig bitmeden konuşsunlar? Aykut Hoca ancak takım şampiyon olamazsa o görevi bırakır (ya da bırakması istenir).
"Mustafa Denizli şampiyon olmasına rağmen bırakmıştı" denebilir ama Denizli ile Başkan arasındaki "ego çekişmesi" Kocaman ile Başkan arasında yok ki!
Aykut Kocaman, Yıldırım'ın "tek adamlığını" kabul etmiş bir hoca... Aralarında bir iktidar çekişmesi olsaydı, çoktan ortaya çıkardı.
***
3)
Muhabiri belirsiz, "Spor Servisi" imzalı haberin, yazılış tarzı bile uydurma olduğunu gösteriyor:
İlk cümlede, "... sportif direktörlük görevine geri dönüyor" şeklinde kesin bir dil kullanılmış.
Bunu okuyan kişi; "net, kesin, açık" bir olayla karşı karşıya olduğunu sanır. Tabii haber Lucescu ve Yanal'ın fotoğraflarıyla da zenginleştirildiği için, "dil ile göz" bütünlüğü de tam olarak kurulmuş.
Yani dört dörtlük bir gazete sunumu...
Ama bir dakika! İkinci cümleden itibaren inanılmaz bir muğlaklık içine giriyoruz.
Sonraki cümleler (sırasıyla) şu kelimelerle bitiyor: "öğrenildi", "bildirildi", "kaydedildi", "bildirildi", "ifade edildi", "ileri sürüldü", "iddia edildi", "vurgulandı"...
Bunlar da 28 Şubat darbe sürecindeki haberler gibi:
Askeriye içinde kurulan, illegal 'Batı Çalışma Grubu'nun, Doğan ve Bilgin medyasına servis ettiği uydurma haberler, tam da bu dille okurlara ve izleyicilere sunulurdu: "Bildirildi, kaydedildi, ifade edildi" vs. vs.
Böyle bir durumda, F.Bahçe yönetiminin, "Bu balon haberin içi herhalde bütan gazıyla dolu" diye düşünmesi çok mu tuhaf?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA