Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

"Seçilmişlere haddini bildirelim"

Vesayet Rejimi'ni kuran ve çalıştıran kurum olan askeriye, hem AK Parti'nin gücü, hem de toplumdaki değişim karşısında geri adım attı. Bu apaçık ortada...
Evet geri adım attı ama orada öylece duruyor! Zihniyette, ideolojide, kurumsal yapıda herhangi bir değişim olmadı.
"Mustafa Muğlalı" gibi, kışlalara konmuş bazı nahoş isimler değiştirildi mesela... İyi mi oldu? Elbette. Ama o kadar! Vesayet Rejimi bağlamında o kışlanın içinde konuşulanlar ve yapılanlar değişti mi? Hayır.
İşte Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın başına gelenler... Haber şöyle:
Bakan İsmet Yılmaz geçenlerde Batman Hava Üssü'ne gidiyor... Kurallar bakanı, en üst düzeydeki komutanın karşılaması gerektiğini söylüyor. O da Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanı Korg. Mehmet Veysi Ağar...
Korg. Ağar kamuoyunca bilinmeyen bir isim değil. Birlikleri Kuzey Irak'ta operasyondayken, askeriyeye ait uçakla Silivri'deki Balyoz Davası sanıklarını ziyarete gittiği, bunu da kayıtlarda "malzeme nakli" olarak gösterdiği medyaya yansımıştı.
Ancak Ağar değil bakanı karşılamak, odasından bile çıkmıyor. Emir subayı ile "komutan rahatsız" mesajını gönderiyor. Halbuki hasta olmadığı gayet iyi biliniyor.
Bakan Yılmaz üste iki buçuk saat kalıyor. Kendisine evrakta sahtecilik suçundan yargılanmakta olan bir albay brifing veriyor.
O arada Bakan Yılmaz, "insansız hava aracının" faaliyetlerini görmek istiyor. Bırakın "canlı" görüntüleri, "eski" görüntüleri bile göstermiyorlar...

***

Korgeneral düzeyindeki bir asker bunları yapabiliyorsa, kurumun içi "seçilmişlere haddini bildirelim" diyenlerle kaynıyor demektir.
Askeriye, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı olsa, o general bunları asla yapamaz. Anında açığa alınır ve hakkında soruşturma başlatılır. Büyük olasılıkla da ceza alır.
Ama şimdi öyle değil. Bakan, Başbakan'a şikâyet edecek... Başbakan, Genelkurmay Başkanı'na iletecek... GK Başkan "ilgilenirim" diyecek... Başbakan tekrar sorarsa, "araştırma devam ediyor" cevabını alacak...
Sonuçta yaptıkları generalin yanına kâr alacak; orduevindeki sohbetlerde, "şöyle yaptım, böyle yaptım" diye gururla anlatacak.
Bu alandaki bütün yasaları değiştirmek gerek. Aksi halde günü geldiğinde vesayetçiler şimdilerde gömdükleri savaş baltalarını topraktan çıkarır.
Asla "Bundan sonra mümkün değil" demeyin. İşte Yunanistan örneği: Albaylar Cuntası'nı yargılayıp cezaevine atmışlardı. Sisteme siviller hâkimdi. Demokrasi işliyordu.
Derken ekonomik kriz çıktı. Ülke iflasın eşiğine geldi. Almanya ve Fransa dizginleri ele aldı.
Bir de baktık Kara Harp Okulu öğrencilerine cunta marşı söyletiliyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA