Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

'Yangın Ailesi'ni kim söndürecek?

Son günlerde duyduğun en ilginç haber, Siirt'teki "İstemeden yangın çıkartan aile" olayıydı. (Anadolu Ajansı)
Habere göre Toprak ailesi, son aylarda dört kez ev değiştirmek zorunda kalmıştı... Çünkü o süreçte yaşadıkları evlerde 300 (üç yüz!) kez küçüklü, büyüklü yangınlar çıkmıştı.
Olayın söylentiden öte boyutları vardı: Kameralar çekim yaparken de yangın çıkmıştı.
Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Üniversitesi ve Siirt Müftülüğü konuyla ilgilenmişti. Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, "Olayı araştırmaya başladık" derken, Müftü Faruk Aras ise "Cinler yapıyor olabilir" demişti.
Ailenin beşinci sınıfa giden bir kızı vardı. Onun kullandığı eşyalar da okulda yanmıştı. Sınıf öğretmeni Erhan Yıldız, "Üzerlerinde yanıcıyakıcı madde var mı diye öğrencileri araştırdık; hiçbir şey bulamadık" diyordu.
Karşımızdaki hakikaten tuhaf bir durum: Yangınlar geçen ramazan içinde başlıyor ve hâlâ devam ediyor.

Bir acayip Ortadoğu
Paranormal
(normal-ötesi) olayları araştıranların ağzının suyunu akıtacak bir vaka bu... Yakında Toprak ailesini incelemek üzere yurtdışından ekipler gelirse kimse şaşırmasın.
Zaten Ortadoğu tarih boyunca paranormal olaylara sıkça rastlanan bir bölge olmuştur. Yıllar önce Nokta dergisi reenkarnasyon konulu bir haber yaparak... Öldükten sonra yeniden dünyaya geldiklerini iddia edenlerle konuşmuştu.
Eskiden erkek olduğunu söyleyen bir genç kız, aniden davudi bir erkek sesiyle konuşmaya başlıyordu... Bir diğeri ise hayatında hiç duymadığı bir dilde cümleler kuruyordu.

Toplu psikoz olabilir

Bu olay üzerine asıl çalışması gerekenler ise tıp, fizik, kimya gibi alanlarda uzman olan bilimciler... Sıkı bir incelemeyle olayı belli bir neden-sonuç ilişkisine bağlamaları şart...
Öncelikle meselenin tam manasıyla anlaşılması gerekiyor: Yangın çıkarma, Toprak ailesinin tüm fertlerinde olan bir özellik mi? Yoksa sadece beşinci sınıfa giden kızları mı bunu yapabiliyor?
Ayrıca ailenin a'dan z'ye ruhsal muayeneden geçirilmesi lazım. Çünkü toplu halde yaşanan psikoz vakaları literatüre geçmiştir. İnsanlar bir şeyi yapmış olmalarına rağmen, yapmadıklarına birbirlerini inandırabilirler.
Not: Toplu psikoza ilginç bir örnek Kahramanmaraş'taki olaydı: Anneleri vefat eden dört kardeş, evde kendilerini asmış halde bulunmuştu.

Kundakçının zevki

Yangın çıkarma dürtüsüne pyromania (ateş takıntısı) deniyor. Bir şeyleri yakarak yok etmekten zevk alan insanlara ise arsonist (kundakçı) adı veriliyor. Bunlar elbette psikolojik bozukluklar.
Bir an için yangınları sadece genç kızın çıkarabildiğini varsayalım: Acaba bundan dolayı gizli bir zevk alıyor mu, yoksa suçluluk mu duyuyor? İncelemek gerek.
Paranormal araştırmacıları ise olaya pyrokinesis noktasından bakacaktır: Bazı insanların, çakmak-benzin gibi araçlar kullanmadan ateş yakmasına bu isim veriliyor.
Evet, veriliyor ama böyle bir beceri gerçekten var mı, yoksa olay bir nevi göz boyama mı; orası belirsiz.
Her halükârda adam doğru söylemiş: "Ateş iyi bir hizmetçi ama kötü bir efendidir..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA