Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

"Hesap yapmazsak Yunanistan gibi oluruz"

Hükümet ile memurlar arasındaki toplu sözleşme sürecinde gündeme gelen zam istekleri hakkında görüşü sorulan Başbakan Erdoğan'ın son açıklamasını hep hatırlamamız gerekiyor.
Bazı satırbaşlarını alıntılayalım:
"- Verdiğimiz zamları da her zaman enflasyonun üzerinde vermişizdir. Türkiye'yi bir bütün olarak ele almak zorundayız. Hesaplar yapıldı, yoksa Yunanistan gibi oluruz. Biz Türkiye'yi, böyle bir akıbete duçar bırakamayız.
- Şu anda bir mali disiplin içinde yürüyorsak, eğer ekonomik büyümemiz şu anda başarılı şekilde sürdürülüyorsa, bu, hesaplar iyi yapıldığı içindir. Yoksa sendikalar, zaman zaman yüzde 30, yüzde 50, yüzde 100 zam da istemişlerdir. Şu anda bu işin ekonomik sorumluluğunu, yükünü kendilerinin de hissetmesi lazım."

Yunanistan gibi olmak
Başbakan'ın bu açıklamasındaki "Yoksa Yunanistan gibi oluruz" cümlesi, bu açıklamayı televizyon haberlerinden izleyenlerde acaba bazı çağrışımlara neden olmuş mudur?
Şöyle bir düşünüp hatırlamaya çalışın...
Yaşanan dönemlerde Türkiye kaç kez bugünkü Yunanistan gibi oldu?
"Yaşanan dönemler" diyerek 2'nci Dünya Savaşı yıllarından veya 1950'lerden söz etmiyorum.
1990'ları veya 2000'li yılların başını hatırlayın.
"Kara Çarşamba" diye bilinen 21 Şubat 2001'de olanları yoksa unuttunuz mu?

O günleri unuttuk mu?
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Başbakan Bülent Ecevit'e Anayasa fırlattığı, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın "Nankör kedi" diye bağırdığı, MGK üyesi generallerin bu tabloyu dehşet içinde izledikleri, Ecevit'in "Bu bir devlet krizidir" diye açıklama yaptığı ve ertesi gün faizlerin gecelik yüzde 7500'e çıktığı, ABD'den getirilen Kemal Derviş'e ekonominin yönetiminin devredildiği, bankaların battığı günleri hatırlıyor musunuz?

O günleri özledik mi?
O Hükümetin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın, ANAP TBMM Grup toplantısında "Türkiye'nin kronikleşmiş siyasal ve ekonomik krizler ülkesi olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır" diye konuştuğunu falan belki unutmuşsunuzdur.
Kısacası Türkiye gerçekten defalarca bugünkü Yunanistan gibi oldu.
Daha doğrusu bugünkü Yunanistan'ın anlık görüntüsü Türkiye'nin sürekli hali değil miydi?
Ne dersiniz?
Unutmak bir yana yoksa özledik mi o günleri?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA