Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Hayat maratonu dostlukla ve müzikle daha rahat koşulur

Hayat sadece siyaset ve kavga değil ki... Eskimeyen dostluklar, arkadaşlar ve tabii müzik de var hayatta. Bunlarla nefesiniz yenileniyor, hayat maratonunu aynı tempoyla koşmaya devam ediyorsunuz.
Geçen hafta sonu Aylin-Hasan Taşçı çiftinin Çekmeköy'deki evlerinde hem eski dostlarla beraber olduk hem de, Kürdilihicazkar faslıyla başlayan müzik ziyafetinde sololara geçildiği zaman ilk kez dinlediğimiz nefis bestelerle tanıştık.
Burada hemen Hüsamettin Olgun'un şiirini Nihavent makamında besteleyen Necip Gülses'in yeni şarkısına değinmeliyim. Bu şarkıyı tabii ki Melihat Gülses, her zamanki ustalığı ile seslendirdi o akşam. Şarkının sonunda besteci de eşine katıldı ve şarkının finalini birlikte yaptılar.
İnsanı duygulandıran, etkileyen bir şarkı olmuş bu... Şarkının stüdyo kaydı yapılıp, sizlere de ulaşınca mutlaka defalarca dinlemek isteyeceksiniz.

Necip Gülses'in bestesi

Sanırım Melihat Gülses bu şarkıyı da, 4 Ekim akşamı Bostancı Kültür Merkezi'nde vereceği konserde seslendirecektir. Sadece bu şarkıyı dinlemek için bile kaçırılmaması gereken bir konser olacak...
Şimdilik güftesiyle yetinmeniz gerekiyor:
"Mevsimlerden kış artık rüzgâr soğuk esiyor,
Başıma yağdı karlar fark edilmiyor
İçimde hiç tükenmeyen öyle volkan ki aşk
Yolları kapayan kar yüreğimde eriyor
Dışarda kar ellere ve güllere yağıyor
Benim içim yanarken ruhum neden titriyor..."

Turhan Taşan'ın bestesi

Bir başka yeni beste de pek çok şarkısı ile ve özellikle "Üzüldüğün Şeye Bak"la tanıdığımız Turhan Taşan'ın bestelediği, güftesi Şebnem Şener Aksoy'a ait "Beni yaşlı gözlerimle bırakıp da gideceksin" sözleriyle başlayan şarkıydı.
Bu şarkıyı da gerçekten çok değerli bir yorumcu olan Nazire Savran, her nağmesinin hakkını vererek okudu. Bu şarkının bir kaydını YouTube'da buldum. "Nazire Savran" yazarak sizler de dinleyebilirsiniz.
"Beni yaşlı gözlerimle bırakıp da gideceksin
Çünkü benim bu sevgimi asla tahmin edemezsin
Tanrım bilir her duayı, sürüp giden bu sevdayı
Sen bendeki fırtınayı asla tahmin edemezsin..."

Güzellikler içinde
O akşam Münip Utandı, Adnan Mungan, Elif Güreşçi, Umut Akyürek, Aylin Taşçı şarkılar, Oktay Ertuğrul türküler söylediler. Adnan Oflazer hem söyledi hem de doğum gününü kutladık.
İki usta bestecinin, çok değerli yorumcuların, mükemmel ev sahipliğinin ve dostluğun geceyi ısıttığı, şarkılarla dolu bir hafta sonu oldu.
Bu yazıyı sizler için yazarken, ben de Halil Necipoğlu'nun Star'daki Ramazan programının kayıtlarını dinliyorum. Sami Özer'in, Bekir Ünlüataer'in, Adnan Çoban'ın, Fatih Koca'nın, Yunus Balcıoğlu'nun Necipoğlu'yla birlikte yaptıkları müthiş düetler bunlar.
Hepinize dostluklarla ve müzikle dolu bir hafta sonu dilerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA