Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

'Bunlar da mı öldü?'

Asaf Öztamar, Suriye ile ilgili bir habere takılmış. Merakı uyanmış. Şunu sordu telefonda: 'Bugün (7 Mart Cumartesi) Suriyeli mülteci sayısının bir milyonu geçtiğine dair bir haber var. Bir yerine rejim taraftarlarının twitter hesabını ele geçirdiği gibi bilgilere bakınca bazı önde gelen Suriyeli muhaliflerin öldüğüne dair bir şeyler gördüm. Suriye'yi iyi kötü takip ediyorum, bence Manaf Tlas ve Riyad el Asad ölmüş olamaz. Haberde bir tuhaflık var, bakar mısınız?'
'Rejim yanlıları twitter hesabı hackledi' başlıklı alt haberde özetle şu anlatılıyor: Fransız TV kanalı France 24'ün iki twitter hesabı Assad'a bağlı 'hacker'ların eline geçmiş. Ve şu cümle: 'Kendilerine Suriye Elektronik Ordusu adını veren grup 405 bin takipçisi olan twitter hesaplarından Suriyeli muhalifler Riyad el Esad ve Manaf Tlas'ın ölümüyle ilgili dört tweet attı.'
Okurun kafasını karıştıran, 'ölümüyle ilgili' ifadesi. Bu kişiler öldü mü? Hayır. Ölselerdi tüm dünya duyardı. El Esad, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) önde gelen komutanlarından biri. Tlas ise, kısa süre önce Batı'ya iltica eden, Suriye Muhafız Alayı'nın eski komutanı.
Bu kısa haberden, 'hacker'ların yalan ölüm haberi yaymaya çalıştığı sonucunu çıkarmak, veya ölüm tehdidi algılamak mümkün. Kesin olan bir şey varsa, o da bu iki kişinin sağ oldukları.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA