Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Pet kapağı getiren iskemleyi kapıyor

Değerli okurlarım. Sorulara geçmeden önce çok önemli bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. İstanbul Ataşehir Belediyesi 22 Nisan 2010'da özürlüleri sokakla tanıştıracak bir kampanya başlattı. "Ataşehir tane tane kapak topluyor, adım adım engelleri aşıyor." Yani pet şişe kapağını getiren tekerlekli iskemleyi kapıyor.
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan hem çevre temizliğine hem de gönüllere hitap eden örnek uygulama ile mali açıdan zorda kalan kişilerin yüzü gülüyor.

250 kiloya bir araba..

Kampanyaya ilgi büyük. Türkiye'nin hemen her yerinden, en çok da Ordu, Siirt, İzmit, Ankara ve Kırklareli'nden, 7'den 77'ye herkes yardım için pet şişe toplama yarışında. 250 kg plastik kapak toplayan kişiler özürlü yakını için bir adet tekerlekli sandalyeyi alıyor. Toplanan kapaklar Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne teslim ediliyor. Ulaştıramadığınız kapaklar için (0216-570 50 99) Alo Çevre Hattı'ndan bilgi alabilirsiniz.
Hem insana, hem de çevreye bu katkılarından dolayı Başkan Battal İlgezdi'ye teşekkürler... Darısı diğer başkanlara.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA