Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

En renkli... En popüler... En havalı...

Benim oyunculuk yıllarım da dahil yaptığı transferlerle Beşiktaş kadar havalı, renkli, popüler bir kadro hiç olmamıştı. Taraftarlar da bu ofansif takımı sevdi, tribüne koştu

Beşiktaş açıkça söyleyeyim, benim oyunculuk yıllarım dahil en renkli en havalı, en popüler 20 oyuncuya sahip oldu.
Bütün kulüpler dönem dönem iyi oyuncular aldılar: Ortega, Anelka, Hagi... Ama bu kadar geniş ve havalı bir kadro hiç olmamıştı. Beşiktaş taraftarı 14 puan geride çıktığı ikinci yarının ilk maçında coşkuyla doldurdular stadı. Bu sadece kadronun kalitesi değil, takımın ofansif oynamasından da kaynaklanıyor.
Beşiktaş kapalı defansları aşabilir mi; aşabilir.
En kötü duran toplarla aşar. Aştı da ilk maçta 10 dakikada iki duran toptan. Geniş alanda iş yapar mı? Yetenekli çalım atan oyuncuları olduğu için, bunlara pas atan oyuncuları olduğu için onu da halleder. Savunma ile hücum arasındaki mesafe dar olduğu süre içerisinde, ki bunu yapmaya çalışıyor Beşiktaş takımı, uzun vadede takım savunmasında görünen problemler de çözülür. İlk yarıda yine en çok hücum yapan, rakip alana oyunu yığmaya çalışan takım Beşiktaş idi, üretemiyordu.
Oyunun ilerleyen bölümlerinde geniş alanda yakalanıp kaybediyordu. Şimdi skoru değiştirebilecek oyuncuları aldılar. Sadece bu oyuncuların skor değiştirmesi değil, yanındaki oyuncuların da verimi artacaktır: İsmail'in, Hilbert'in arttığı gibi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA