Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

SSK'nın sanatçıya yaklaşımı...

Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası (MÜZİK-SEN) üyesi Uğurcan Karpuzoğlu, yaklaşık 30 yıldır geçimini müzikten sağlayan profesyonel bir müzisyendir ve meslek yaşamı boyunca kamuya mal olmuş birçok ünlü ses sanatçısına eşlik etmiştir.
Karpuzoğlu, SSK'ya ödediği pirimler sonucunda, bu kuruluştan aylık bağlanmasına hak kazanmış ve 27 Şubat 2003'te SSK Mersin Sigorta İl Müdürlüğü'ne yaptığı başvuruyla emeklilik talebinde bulunmuştur. Ancak aradan 13 ayı aşkın bir süre geçmesine karşın, üyemiz Karpuzoğlu'na SSK'ca henüz emekli aylığı bağlanmadığı gibi, emeklilik başvurusuna herhangi bir karşılık da verilmemiştir.
Avrupa Birliği'ne girmeye hazırlanan günümüz Türkiye'sinde, 13 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen üyemiz Karpuzoğlu'na emekli aylığı bağlanamaması karşısında, SSK'nın bir sosyal güvenlik kuruluşu mu, yoksa "Sanatçıları Süründürme Kurumu" mu olduğu konusunda ciddi tereddütlerimiz bulunmaktadır.
MEHMET ÇIRIKA (MÜZİK-SEN Genel Başkanı) ANKARA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA