Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Önce hakem sonra sistem!

Bursa-Trabzon mücadelesi bu haftanın en önemli karşılaşması... Böylesi zorlu bir maçın hakemi Süleyman Abay mı olmalıydı? Trabzonspor'un maçın başında Glowacki ile attığı gol neden iptal edildi, izahını yapmak mümkün değil. Orta hakem Süleyman Abay faul kararı verirken yardımcısı ofsayt verdi. Yani bunun adı, hakemler işi sağlama aldı! Burak'ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı ve penaltı yaptırdığı pozisyonda kaleciye kırmızı kartını gösteremedi. Ben şimdi MHK'nin aynı hakemi Galatasaray- Fenerbahçe derbisine atamasını bekliyorum!
Trabzonspor, 4-3-3 dizilişi ile oyuna başladı. Böylesi bir sistemin, ilk 11 oyuncularını düşündüğümüz zaman büyük sorunlar içermesi bekleniyordu, nitekim öyle oldu. Özellikle önde her iki kenarda oynayan Alanzinho ve Halil, bu sistemin kenar oyuncuları değil. Top rakibe geçtiğinde geri dönüşleri zayıf olduğu kendi savunma oyuncularına yardımcı olamadılar ve Bursaspor, ilk yarıda her iki kenarı da çok iyi kullandı. Eğer kenara indiklerinde final paslarını daha isabetli kullansalardı ya da Glowacki ile Giray maça ilk kez bu kadar uyumlu imza atmasa, Trabzonspor'un işi çok zor olurdu.

4-4-2'YE DÖNÜŞ
Orta sahada Zokora'nın, yürüyecek hali yok, Adrian ve Colman ilk yarı boyunca Burak'a efektif bir pas atamadılar. İkinci yarıda Trabzonspor'un yediği golden sonra ise Şenol Güneş'in Halil ve Adrian'ı çıkartıp yerlerine Mustafa Yumlu ve Pawel Brozek'i alarak sistemi değiştirmesi ve 4-4-2'ye dönmesi sonrası roller değişti. İlk yarının rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremeyen takım gitti, karşı kalede daha fazla görünen, atak girişimlerinde bulunan ve gollük pozisyonlar üreten bir takım geldi. Tüm bu olumsuz görüntülere ve CSKA Moskova mağlubiyetinin getirdiği moral bozukluğuna karşın alınan bir puan Trabzonspor'un artısıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA