Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Sömestr senin için

Öğrenciler, dört gözle beklediğiniz yarıyıl tatili başladı. Bu tatil sizin en doğal hakkınız. Öncelikle bir dinleme fırsatı olarak görün. Önünüzde bir yarıyıl daha var.
Bu iki haftalık sürenin iyi değerlendirilmesi, hayata bakış açınızı güzelleştirebilir. Ailelerinizin yaşam tarzına ve ekonomik imkânlarına göre, sanatsal ve sportif aktiviteler yapabilirsiniz.
Bu aranın tatil olarak geçirilip geçirilmeyeceğini birçok faktör belirler. Bunlar; karnenin durumuyla, ailenin karne notuyla ilgili beklentisinin ne olduğu ve anne babanın tatille ilgili planları şeklinde sıralanabilir.
Tabii burada değerli ailelere de seslenmek istiyorum. Sevgili dostlarım, çocuklarınızın karnesini yalnızca not olarak değerlendirmeyin. Bazı notları düşük olabilir. Ancak günümüzde başarı, yalnızca akademik değil, sanat ve spor gibi sosyal yaşam olarak da değerlendirilmeli. Çocuğunuzun yapması gereken şeylere siz karar vermeyin. Yoğun programdan sonra bu tatili hak ettiğini unutmayın.
Sevgili öğrenciler, karnedeki zayıflar sizi çok üzmesin. Biraz gayret ederseniz, ikinci yarıyılda bunları düzeltirsiniz. Ayrıca her dersten üst düzeyde başarılı olamazsınız. Hepinizin parlayan bir yıldızı var. Önemli olan onu parlatmaktır. Başkası değil, siz mutlu olmalısınız.
Sevgili veliler, hadi gelin gençliğimize dönelim, karnelerimizdeki notları hatırlayalım. Hepsi 5 değil mi? Hepimiz başarılıydık, sanki zayıf alanımız hiç yoktu. Kısacası, yapamadıklarımızı, çocuklarımızda hayal ettik.
Onların da ayrı birer insan olduğunu bazen unutuyoruz. Ancak yeni kuşak veliler böyle değil. Çok kitap okuyor ve gözlemleyerek çocuklarına anlayışlı yaklaşıyorlar. Gelecek olarak ümitliyim. Yarıyıl tatili bir sonraki döneme güzel bir giriş için önemli bir fırsat. İyi değerlendirilmeli. Tatilde çocuklarıyla hem hoşça vakit geçirme hem de onların verimli bir tatil geçirmesini sağlama kaygısı taşıyan ailelere büyük iş düşüyor.
Yarıyıl tatilleri liseye ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için bulunmaz fırsat. Birinci yarıyıldaki eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Muhakkak anlaşılmayan konular, tekrarlanması gereken dersler, çözüm bekleyen sorular vardır.
Tatilde öncelikle iyi bir zaman planlaması yapın. Dinlenme ile ders çalışma arasında denge oluşturun. Fakat dinlenme demek hiçbir şey yapmadan durmak değildir. Farklı alanlardaki etkinlikler insanı hem bedenen hem de ruhen dinlendirebilir. Kısacası, sömestr ajandanızı uygulamaya başlayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA