Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Mezar onu dışarı attı

Peygamberimizle baş edemeyen müşrikler ve ehl-i kitab mensuplarının bir kısmı çok değişik yöntemler deniyorlardı. Hz. Peygamber'i etkisiz hale getirmek, Medine'yi güvensiz kılmak için.
Peygamberimizin arkadaş grubuna, sahabe arasına münafıkları sokarak onlara casusluk yaptırma yolunu denediler. Hatta bir seferinde bir Hıristiyan bulup Medine'ye getirttiler. Adam Müslüman olduğunu söyler. İslam'a girdiğini belirtir. Bu esnada Bakara ve Ali İmran surelerinden inen ayetleri ezberler. Herkesin itibarını kazanınca da şöyle der: "Aslında Muhammed'in bildiğini ben de biliyorum."
Kuran-ı Kerim onların bu tezgâhını Ali İmran suresinin 71, 72, 73'üncü ayetlerinde ortaya koyar.
Ey kitap ehli; niçin hakkı batıla karıştırıyor ve bile bile gerçeği gizliyorsunuz? Kitap ehlinden bir grup; "Müminlere indirilene günün başlangıcında inanın, sonunda da inkâr edin. Belki onlar da dönerler" dedik.
Aynen böyle yaptılar. Önce Müslüman göründük. Sonra da İslam'dan ayrıldıklarını ilan ettik. Hz. Peygamber'e karşı psikolojik savaş yürütüyorlardı. Gerçi sayıları azdı ama neticede dertleri İslam'a karşı bir suikasttı.
Bu işi yapan o adam sonra kavmine döndü. Bir müddet sonra da öldü. Efendimiz onun ölüm haberini duyunca şöyle buyurdu: "Yer onu kabul etmeyecektir. Yer onu dışarı atacak."
Adamı gömdüler. Fakat cesedini sabahleyin mezarlığın üstünde buldular. Toprak onu dışarı atmıştı. Tıpkı Hz. Resul'ün buyurduğu gibi.
Münafıklar ve ehli kitabın o günkü önde gelenleri bu Muhammed'in (s.a.v) işidir dediler. O bunu yaptırmıştır dediler. Yeniden gömdüler. Sabahleyin kefeni parçalanmış halde yine toprağın üzerinde buldular. Bunun üzerine toplanıp şöyle bir karar verdiler: Daha derine kazalım ve başına nöbetçi dikelim.Öyle de yaptılar. Başına nöbetçi diktiler. Ama sabahleyin manzara aynıydı. Göz kapatıp açacak kadar kısa bir anda ceset toprağın dışına fırlatıldı. Toprak cesedi kabul etmedi.
Sabahleyin yeniden toplandılar şöyle dediler. Bu Muhammed'in (s.a.v) işi değil. Biz onu gömmeden bırakalım hakikaten cesedi olduğu gibi bıraktılar. Kuşlar ve hayvanlar cesedi parçalayıp bitirdiler.
Sonsuz salat ve selam Hz. Peygamber'e olsun...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA