Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAĞLIK VE GÜZELLİĞİNİZ İÇİN GÜZELLİĞİNİZ İÇİN BENCE DR. ECE HATTAT

Cildinizi nemlendirmelisiniz

68 yaşındayım, cildimde yoğun şekilde yaşlanma belirtileri var. Bunun için neler yapabilirim? Ş.F./Artvin
Cilt yaşlanması denildiğinde akla; çizgiler, kırışıklıklar, sarkmalar, yaşlanma lekeleri ve kılcal damar sorunları geliyor.

KURU CİLTLERE DİKKAT
Bu problemlerden korunmak için cilt tipinize uygun cilt bakımı yapabilir, nemlendirici ve antioksidan özelliği bulunan ürünler kullanabilirsiniz. Ayrıca kimyasal peeling ve lazer tedavileri gibi kozmetik dermatoloji uygulamalarından faydalanabilirsiniz. Kozmetik anlamda önce bir uzmana başvurup hangi ürün ve işlemlere ihtiyaç duyduğunuzu öğrenin. Ciltte bulunan nem zamanla kaybolup aşırı kuru cilde yol açabilir. Kuru cilt; yüzün yanı sıra saç derisi, uzuvlar ve karın bölgesinde de oluşabilir. Kaşıntı, ufak zedelenmelerle cilt yaraları, ilerleyen durumlarda ise ülser görülebilir. İdrar kaçırma gibi şikayetler veya uzun yatak istirahatları da cilt yaralarına neden olabilir. Şikayetleriniz için özel temizleme ürünleri bulunuyor.

HAMİLELİKTE DİŞ TEMİZLİĞİ
Dört aylık hamileyim. Sürekli diş etlerim ağrıyor. Ne yapabilirim? H.D./İstanbul
Hamilelik döneminde oluşan hormon artışı, plak ve diş eti hastalığı riskini artırır. Bu nedenle hamilelik öncesinde diş hekimine gidip tam bir ağız muayenesi yaptırmalısınız. Ayrıca hamileliğinizin ikinci üç ayında da yine bir muayeneden geçmeniz gerekir. Özellikle diş etlerinde şişlik, kızarıklık, kanama ve ağrı varsa, vakit kaybetmeden bir uzmana başvurun. Diş hekiminizin önereceği diş temizliği, diş ipi kullanımı, gerekirse özel gargaralar ile temizliği devam ettirmeniz, sorun yaşama riskinizi azaltacaktır. Bu arada yiyeceklerinize dikkat edip ağız ve diş sağlığınızı koruyan besinleri almaya özen göstermelisiniz.

YAŞLILAR HAVALARA DİKKAT ETMELİ
75 yaşındayım ve astımım var. Sonbaharda nelere dikkat etmeliyim? Y.Ö./Zonguldak
Ani sıcak-soğuk hava değişimleri yaşlılarda tehlikeli olabilir. Kronik sağlık sorunu olan kişiler için durum daha da ciddi. Araştırmalar; hava sıcaklığında her 1 derecelik değişimin, şeker hastalığı, kalp krizi ve kalp yetmezliği ile kronik akciğer sorunları olanlarda ölüm riskini artırdığını gösteriyor. Mevsim geçişlerinde vücut sıcaklığınıza dikkat edin. Vücut sıcaklığınızı normal tutacak kıyafetler seçin ve su içmeye ayrıca özen gösterin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA