Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Cumhuriyete kast eden (!) "iç düşmanlar"

İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesinin, Türk Silâhlı Kuvvetleri'ne, "cumhuriyeti koruma ve kollama" misyonunu yükleyenler açısından şaşırtıcı bir yönü olmaması gerekir. Orduya, cumhuriyeti koruma ve kollama vazifesi verirseniz, bunun tabii bir sonucu olarak, "irtica ile mücadele" belgeleri hazırlanacak, "PKK terörünün ciddiyetini unutmayın" dercesine, Güneydoğu'da bombalar da patlatılacaktır. Aslında niyet iyi. Amaç, cumhuriyetin laik niteliğini kemiren ya da ülkeyi bölmeye tevessül eden "iç düşmanla" savaş. Bu savaşın bir de psikolojik yönü var. İşte, söz konusu "İrtica ile Mücadele Eylem Planı", bu psikolojik savaşın nasıl yapılacağını anlatıyor. Daha önce ele geçen benzer belgelerdeki gibi.
28 Şubat süreci farklı mıydı? Bugün, artık pek çok kişi, Müslüm Gündüz-Fadime Şahin olayının düzmece olduğunun farkında. Birdenbire, Aczmendiler diye, o güne kadar hiç işitmediğimiz cüppeli insanlar gösteri yapmaya başlıyor, sonra da, Aczmendi şeyhi Müslüm Gündüz'ün zikir ayinlerinden görüntüler televizyonlarda yayınlanıyor ve nihayet, Fadime Şahin, Müslüm Gündüz'ün evinde basılıyor.
Daha geçen gün, Taraf gazetesinde, 2003'te Jandarma Genel Komutanlığı'nda hazırlanmış olan bir rapordaki senaryolar yayınlandı. Raporun adı: "İrtica Tehdidine Karşı Alınacak Tedbirler" Medyaya sızdırılacak bazı düzmece haberler şu başlıklar altında toplanıyordu: "Makbuzsuz alınan kurban derileri; çocuklarını 8 yıllık eğitime göndermeyip, sadece dini eğitim veren anne babalar; üfürükçü faaliyetleri; tarikat şeyhlerinin izinsiz Kur'an kursu açması; köy imamının hoparlörden okuduğu, 'Dinimiz elden gidiyor, Kur'an kursları kapatılıyor' şeklindeki sözleri." Jandarma'nın hangi biriminin olayın üzerine gideceği ve olayın hangi köyde cereyan edeceği, "..." olarak boş bırakılmıştı. O boşluklar doldurularak, farklı senaryolar yazılacak, bu gibi haberleri yayınlamaya teşne gazetelere kullandırmak suretiyle, halkın "irtica aldı başını yürüdü" endişesine kapılması sağlanacaktı.
Demek istediğim şu ki, altında Dursun Çiçek'in imzası bulunan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin "cumhuriyeti koruma ve kollama" kapsamında, "iç düşmana" karşı gerçekleştirdiği bir faaliyettir. Sonucundan rahatsızsanız, TSK'nın "cumhuriyeti koruma ve kollama" gibi bir vazifesi olduğu ön kabulünden de vazgeçeceksiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA