Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Herkes hizaya girdi!

Haklı olarak, Habertürk televizyonundan arayıp, sordular: "Genelkurmay Başkanı açıklama yaptı; bugüne kadar en ağır biçimde birbirini eleştiren siyasi parti mensuplarının hepsi, bu açıklamadan tatmin oldu. Neden?"
Önce bir lâtife yaptım: "Demek, askerden komut gelince, hepsi hizaya girdi." Ve sonra da, gerçek fikrimi söyledim:
1) MHP ve CHP, askeri konuşmaya zorladı. Ama gene de, böyle bir açıklama gereksizdi. Çünkü, hiç kimse, ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar vermek istemiyor ve resmi dilin Türkçe olmasına da kimse karşı değil. Asker malûmu ilân etti. Ama, bence muhalefetin oyununa gelerek, hem zirvedeki birlik ve beraberlik havasını, hem de demokratik hassasiyeti zedeleyen bir fotoğrafın ortaya çıkmasına yol açtı.
2) Genelkurmay açıklamasında, kültürel farklılıklara saygılı olduğunu, güvenlik politikalarının yanı sıra, sosyo-ekonomik tedbirler alınması gerektiğinin altını çizdi. Açıklamanın bu kısmı, hem MGK bildirisi, hem de AK Parti'nin görüşüyle paralellik arz ediyordu.
3) Genelkurmay, terörle mücadelede kararlılığını vurguladı. Böylece CHP'nin, MGK kararında gördüğü eksiği tamamladı.
4) Askerin kırmızı çizgileri belirlemesi, -her ne kadar Tayyip Erdoğan her vesileyle aynı sözleri tekrarlıyorsa da- MHP'ye, "Devlet politikası iflâs etmiştir, asker, AK Parti'nin arkasında değildir" deme fırsatını verdi.
Olan oldu... artık ileriye bakalım ve çözümü askerin açıklamalarında değil, siyasette arayalım. Duyarlı bir konuyla karşı karşıyayız, KAŞIMAYALIM...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA