Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Babam bir kahramandı

Babalar Günü'nde en anlamlı toplantıyı, babalarını faili meçhul cinayete kurban veren çocuklar ve eşler düzenliyor. Toplumsal Bellek Platformu'nun açıklaması şöyle: "Siyasi cinayetlerin üstüne resmen püskürtülen karanlıkların aydınlatılması çağrımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. 19 Haziran Cumartesi günü, 'Benim Babam Bir Kahramandı' etkinliğinde birbirimizi görmek, hep birlikte yüzleşmek dileğiyle, hepinizi, saat 19.00'da Esenyurt Rıfat Ilgaz Açıkhava Tiyatrosu'na bekliyoruz."
Bu çağrıyı yapanlar arasında, hep aşina olduğumuz şahsiyetlerin eşleri ve çocukları var. Meselâ Filiz Ali (Sabahattin Ali), Nükhet İpekçi (Abdi İpekçi), Dicle Anter (Musa Anter), Şengül Hablemitoğlu (Necip Hablemitoğlu), Bilge Emeç (Çetin Emeç), Özge Mumcu (Uğur Mumcu), Arat Dink (Hrant Dink), Meryem Göktepe (Metin Göktepe), Gazel Kutlar (Onat Kutlar), Türküler Erdost (İlhan Erdost).
Çocuklar, kaybettikleri babalarını anlatacak. Müzik dinletisi ve şiirlerle gösteri devam edecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA