Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Erdoğan, Anayasa ve Güneydoğu

Tayyip Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı. 2023 ekonomik hedefinden ziyade, hemen seçimlerden sonra gündeme gelecek anayasa değişikliği beni daha fazla ilgilendiriyor. Anayasanın detayına girmedi; sadece, "Türkiye'yi vesayetten, müdahaleden arındıracak, ülkenin ufkunu açacak, ekonomiyi, dış politikayı, demokrasiyi ve özgürlükleri destekleyecek bir anayasayı gündemimize alacağız. Yeni anayasa, demokratik ve katılımcı bir anlayışla yeni Meclis'te hazırlanacak. Kısa, öz, açık, insan odaklı ve özgürlükçü olacak" dedi.
Nereye çekerseniz gidecek lastikli laflar bunlar. Sadece, "Türkiye'yi vesayetten ve müdahaleden arındıracak" cümlesi önemli. Bu sözlerden, Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanabileceğini anlıyorum. AK Parti, anayasanın içeriğine ilişkin daha somut öneriler getirebilirdi.

***
Dün, AK Parti adaylarının tanıtımı yapıldı. Başbakan bu vesileyle Güneydoğu'ya ilişkin eleştirileri cevaplama fırsatını buldu. "Bölgeyi boşaltmadığını", iddialarının devam ettiğini söyledi. Tabii ki, adayların yetersiz olduğunu kabul etmedi.
Ben seçim sonuçlarını merakla bekliyorum. Acaba, 2007 ölçüsünde bir başarı elde edebilecekler mi? En azından 2009 İl Genel Meclisi sonuçlarına göre, gerileme mi, yoksa ilerleme mi ortaya çıkacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA