Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kürtçe ve şiddet

18. İstanbul Caz Festivali'nin yapıldığı Cemil Topuzlu sahnesinde Kürtçe şarkı söyleyen Aynur Doğan'ın başına gelenler, ne kadar hassas bir zeminde ilerlediğimizin işaretidir. Demek, hâlâ küçümsenmeyecek bir kesim, terör yüzünden Kürt kökenli vatandaşlarımıza ve Kürtçe'ye ters bakıyor. 13 şehit verdiğimizin ertesi günü Aynur Doğan'ın Kürtçe şarkı okuması bazı seyirciler tarafından provokasyon olarak değerlendirilmiş. Bir de "Türkçe türkü oku" diye seslenmişler. "Şehitlerin kanı kurumadı" demişler.
Keşke Aynur Doğan'ın içinden gelseydi, böyle bir hassasiyet duyulabileceğini idrak edip, kendiliğinden Türkçe de okusaydı. Okumamış... Bundan dolayı pet şişe ve minder saldırısına uğraması utanç verici.
Taşlar yerine oturmalı: Her Kürt, terörist ya da terörün destekçisi değildir. Diller, halkların kendilerini ifade biçimidir. Bunun ötesinde şiddetle irtibatları yoktur. Dili olan herkes de şarkısını söyler. Ama yanlış bir önermeden yola çıkarsanız, hatalı sonuçlara varmanız kaçınılmazdır.
Her Kürt teröristtir ya da terörü destekler.
Aynur Doğan, sadece Kürtçe şarkı söyler. Demek o bir Kürttür; dolayısıyla terörün destekçisidir.
Bu zihniyeti bir an önce değiştirmek gerekiyor. Nasıl mı?
Kürtler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Kürtçe konuşma ve Kürtçe şarkı söyleme hakkına sahiptir. Bu haklar sınırlanamaz ya da baskılanamaz. Baskılamaya kalkanlar, şiddete yeşil ışık yakan ırkçı bir zihniyetin temsilcileridir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA