Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Haydi Taksim'e!!!

Hocalı katliamı, 20 yıl sonra Azerbaycan'ın girişimiyle Türkiye'de anılıyor. Toplantı, pazar günü Ankara'da 12.30'da Karanfil Sokak'ta, İstanbul'da ise saat 14'te Taksim'de başlayacak.
1991'de Sovyetler Birliği dağıldı. Ermenistan, Azerbaycan ordusunun tam anlamıyla teşekkül etmemesinden yararlanarak, Yukarı Karabağ'ı (Dağlık Karabağ) işgal etti. Bir milyon kişi "kaçgın" oldu; "Mecburi köçgün" oldu. Dağlık Karabağ'da bulunan Hocalı kasabası, 26 Şubat 1992'de Ermenilerin saldırısına uğradı. 83 çocuk, 106 kadın olmak üzere, 613 kişi katledildi. 487 kişi ağır yaralandı. Hamile kadınların karnı yırtıldı; çocukların gözü oyuldu. Kimisinin cesetleri yakıldı. Ermenistan topraklarının Dağlık Karabağ'la sınırı mevcut değildi. Bu bağlantıyı kurmak üzere, Ermenistan, Azerbaycan topraklarının Karabağ dışındaki bir bölümünü de işgal etti. Azerbaycan topraklarında işgal edilen 7 şehir var: Ağdam, Laçin, Kelbecer, Fizuli, Ceberayıl, Zengilan, Gubadi.
Dünya bu işgali kabul etmiyor ama Ermenistan hâlâ o topraklarda. Uluslararası camiada sürekli Ermeni diyasporasının taleplerini duyuyoruz; onlara cevap vermeye çalışıyoruz. 1915'teki olayların büyük bir facia olduğu ortada; hatta isterseniz soykırım da diyebilirsiniz.Ya Hocalı ne? Üstelik unutmayalım ki, Hocalı katliamını yapan Ermeni birliklerinin başında, bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan bulunuyordu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA