Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Erdoğan ve Şahin çizgisi

Tayyip Erdoğan, grup toplantısında, "Uludere istismarı"ndan rahatsız olduğunu dile getirdi. Ona göre, bu konunun gündemde tutulması, terörle mücadeleyi zaafa uğratıyor. Hatta bir cümlesinden, kaçakçıların PKK'yla yakınlığına işaret ettiğini anladım. Bölgede PKK tarafından yerleştirilmiş çok sayıda mayın bulunduğunu, nasıl oluyorsa, kaçakçıların bu mayınlara basmadan sınır ötesine geçip geri geldiğini hatırlattı. Başbakan, Uludere'de bir hata yaptığını kabul etti. Bu kaçakçılar PKK'yla ilişki içinde dahi olsa tabii ki öldürülmemesi gerektiğini düşünüyor. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin kadar açık konuşmuyor. Fakat dolaylı bir biçimde aynı şeyi söylüyor. Başbakanın bunlar sadece kendi fikirleri değil. Anlaşılıyor ki devletin gözünde kaçakçılığı yapanlar, PKK ve KCK'ya rant sağlıyor.
Benim anlamadığım nokta şu: Neden o zaman, bölgedeki Jandarma bu kaçakçılığa göz yumuyor? Ve niçin yıllardır kaçakçılık devam ediyor?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA