Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Öcalan'ın mesajı

Öcalan'ın tavsiyesiyle ölüm oruçları sona erdi. Ardından, PKK'nın elindeki kamu görevlileri serbest bırakıldı. Türk tarafından da beklentiler var mı? Gültan Kışanak, "pazarlık" intibaı yaratacak sözlerden özenle kaçınıyor. Bu yüzden her kelimesini dikkatle seçiyor. Cengiz Çandar, adımların eşzamanlı atılıp atılmayacağını öğrenmek istedi. Öcalan'ın 2009'da, "PKK'lılara affı içeren barış süreciyle eşzamanlı olarak silâhların bırakılmasını" talep ettiğini hatırlattı. Kışanak, yuvarlık konuşmayı tercih etti: "Kürtlerin temel hak ve özgürlüklerinden yoksun olması çatışmayı yarattı. Temel hak ve özgürlükler, çatışmayla birbirine dokunuyor. PKK üyesi olmayan Kürtlerin rahatça siyaset yapması lâzım. KCK'lıların serbest kalması af değil. Onlar, haksız yere yargılanıyor. Demokrasiyi kalıcı kılmak ve çatışmaları devreden çıkarmak eşzamanlı olmalı."
- Nevruz'da Öcalan ateşkes mi açıklayacak?
- Rutin bir ateşkes çağrısından ziyade, daha kapsamlı bir mesaj vereceğini sanıyorum... Bir çözüm anahtarı... Ateşkesten daha derin anlam taşıyan bir bildiri beklemeliyiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA