Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kıbrıs ve ulaşım problemi

Kıbrıs çok güzel bir yer. Neden Girne ve civarı ya da Magosa, Antalya kadar kalkınamıyor diye düşünüp duruyorum. Çok sayıda otel var ama, doluluk biraz da kumardan kaynaklanıyor. Esasında Türkiye, adaya ulaşımı kolaylaştırsa, o müthiş turizm potansiyeli harekete geçecek. Hem de söz verildiği halde Batı'nın uygulamaya devam ettiği ambargo kırılacak.
Sadece Londra'dan kalkan Türk Hava Yolları uçakları, kısa bir süre Türkiye'de soluklandıktan sonra, doğrudan Ercan Havaalanı'na iniyor. Yolcular o süre zarfında uçakta kalıyor. Ama, başka ülkelerden Kıbrıs'a gitmek isteyenler, mutlaka Türkiye'de uçak değiştirmek zorunda. Özellikle havaalanında saatlerce beklemek Kıbrıs'a gitmeyi külfet haline getiriyor. Rusların ve İranlıların adaya ilgisi büyük. Türk Hava Yolları hiç değilse Moskova ve Tahran için bir sefer koysa, yolcular uçak değiştirmeden, tıpkı Londra'daki seferlerde olduğu gibi kısa bir süre uçakta bekledikten sonra yola devam edebilseler, Kıbrıs Türk kesimi, büyük bir sıçrama yapar.
Elde edilecek yararlar:
1) Fiilen ambargo kırılmış olur.
2) Otellerin dolması, esnafın da yüzünün gülmesi demektir.
3) Kıbrıs kendi ayakları üzerinde durdukça, Türkiye daha az yardım yapar hale gelir.
4) İnsanlar, tarım ya da hayvancılıktan para kazanmak yerine hizmet sektörüne yönelir. Ülkeler rekabet ederken, mukayeseli üstünlük kuralı geçerlidir. Kıbrıs da denizini, güneşini, havasını pazarlayabilmeli. Her şeyin başı ulaşım. Türkiye ulaşım problemini çözerse, Kıbrıs kanatlanır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA