Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İstanbul

Andy-Ar araştırma, "Kadir Topbaş % 47.4, Mustafa Sarıgül % 41.2" diyor. Sırrı Süreyya Önder İstanbul'da HDP adayı olduğu takdirde, Sarıgül'ün oyu 1 puan, ama AK Parti'nin oyu da 2 puan düşüyor. Üçüncü şık: Binali Yıldırım'ın adaylığı. Andy-Ar ona % 46.9, Sarıgül'e de % 41.7 vermiş.
Daha kampanya başlamadı. Başladığı takdirde Sarıgül aradaki mesafeyi kapatabilir mi? Daha sonraki araştırmalarda bunu göreceğiz. Ama 2009'da Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da % 37 almıştı; Genel Başkanlık yolu açıldı. % 41 alan Sarıgül, İstanbul'u kaybetse bile, CHP Genel Başkanlığı'na oynamaz mı? Fakat bunun için 2015 genel seçimlerini bekleyecektir. O tarihte, bugün el bebek, gül bebek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapıldığı gibi, yoğun talep üzerine Genel Başkanlık koltuğuna oturtulacaktır. 2015 seçimlerinde CHP % 30'u aşarsa, bu tahminimi çöpe atabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA