Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

TİKAD moda efsanesiyle birlikte 'Anneler Şiddete Karşı' diyecek

Diane von Fürstenberg. Belçika doğumlu Amerikalı dünyanın önde gelen moda tasarımcılarından. Aslında ikonik hale gelen "anvelop elbise"nin yaratıcısı von Fürstenberg için en çok duyduğum tanımlama bir moda efsanesi.
Öylesine etkileyici ki aralarında Andy Warhol, Julian Opie ve Chuck Close'un da bulunduğu pek çok sanatçıya ilham olmuş bir isim. Soyadını ilk evliliğini yaptığı ve prenses unvanını da aldığı Almanya'nın soylu ailelerinden birine mensup Prens Egon of Fürstenberg'den almış. İki çocuğunun babası prensten ayrıldıktan sonra prenses unvanını bir daha kullanmamış ama moda dünyasında önemli bir marka haline gelen soyadını kullanmaya devam etmiş.
Diane von Fürstenberg ile Harvey Nichols mağazalarıyla birkaç yıl önce lüks perakendeye giren Demsa'nın kurucularından Demet Sabancı Çetindoğan'ın evindeki davette bir araya geldik.
Tabii ne tasarımını yaptığı kıyafetleri ne de henüz çıkarttığı yeni parfümünü konuştuk. Fürstenberg, dünyanın dört bir yanında kadına yönelik şiddetin mağdurlarına yardıma koşan, onları maddi ve manevi destekleyen bir isim. İşte o yüzden o kısacık vakitte dünyada kadınların yaşadığı trajedilerden söz etti ve desteklediğ projeleri anlattı.
Demet Sabancı, Türkiye İş Kadınları Derneği'nin (TİKAD) kurucu üyesi. Fürstenberg'in koleksiyonunu Türkiye'deki Harvey Nichols mağazalarında satmaya başlayınca, Diane von Fürstenberg ile tanışıyor ve hemen akabinde de Nilüfer Bulut'un başkanlık yaptığı TİKAD üyelerini evine davet ederek, STK'larda önemli bir yeri olan bu kadınla buluşturuyor.
Diane Fürstenberg, Hillary Clinton'ın öncülüğünde gelişen ve ilk önemli toplantılarını Çin'de Birleşmiş Milletler'in Kadın Konferansı sırasında yapan sivil toplum kuruluşu Vital Voices'ın da yönetim kurulu üyesi.
TİKAD üyeleri, Diane Fürstenberg aracılığıyla bu önemli sivil toplum kuruluşuna ulaşmayı, işbirliği yapmayı ve ilk etapta da "Anneler Şiddete Karşı" sloganı ile Hatay'daki mültecilere yönelik bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.
Vital Voices, destek veren 1000'in üzerinde uzman, STK liderleri ve ortaklarıyla bugüne kadar 127 ülkede 8 bin kadına eğitim sağlamış ki bu rakam çok önemli. 8 bin kadın da ülkelerine dönüp 500 bin kadın ve kız çocuğunu eğitmeye başlamış. Fürstenberg, bu yüzyılın kadınların fark yaratacağı yüzyıl olacağına inanıyor. O nedenle yetenekli kadınların su yüzüne çıkması için destek veriyor ve "Ne yazık ki çoğu zaman kadınların gücü bir trajedinin ardından ortaya çıkıyor. Biz trajedi olmadan da güçleri ortaya çıksın istiyoruz" diyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA