Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Göztepe başarısının sırrı ne?

a Haber'de ramazan boyunca ekranlarda olan ve şu anda da tekrarları yayınlanmaya başlayan İş'te Hayat programımda, Altınbaş markasının sahibi İmam Altınbaş'ı da konuk etmiştim.
Her ne kadar sohbetin büyük bir kısmı kuyuma dair olsa da benim en çok ilgimi Altınbaş'ın futbol konusunda söyledikleri çekmişti.
Borç batağında olan, yaptığı yüksek transferlerle kulüplerini zora sokan tüm futbol yöneticileri Göztepe Spor Kulübü'nü yakından izlemeli ve örnek almalı bence.
5 yıl önce Göztepe Spor Kulübü'nü satın alan İmam Altınbaş, programda bir dönem Süper Lig'de oynarken yaşadığı zorlukların ardından 3. Lig'e kadar düşen Göztepe'nin yeniden Bank Asya 1. Lig'e yükselme başarısının arkasında yatan sırrı şöyle açıkladı o gün:
"Göztepe'yi satın alınca bize bu kadar büyük şirketleriniz varken niye bir spor kulübü satın aldınız diye sordular. Ben de Göztepe'yi İspanya'da Real Madrid'i yenecek bir takım yapmak için aldık dedim. 5 yıl geçti aradan, sonuçlar ortada. Çünkü biz Göztepe'yi şirket gibi yönetiyoruz. Futbolda gördük ki yöneticiler sürekli değişiyor ve uzun vadeli düşünme şansları yok. Biz yöneticilerimizi sürekli değiştirmiyoruz. İnsan yönetimi çok önemli. Bir marka nasıl yönetiliyorsa öyle yönetiyoruz Göztepe'yi. Bir şirkette demokrasi var, mantık var. Bunun iyi tarafını almak lazım. Marka gibi yönetilen takımlarda sorun olmaz, sorun varsa marka gibi yönetilmiyordur. Gerektiğinde danışmanlık şirketleriyle de çalışmak önemli. Türkiye'yi temsil eden takımlara ihtiyacımız var. Ciddi ihracat yapan bir ülkeyiz, tanıtıma ihtiyacımız var ve futbol en iyi tanıtım aracı."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA