Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Yarım gün anaokulu ne işe yarar?

Geçen hafta yazdığım yazının başlığı 'İkna olan kadın 3 çocuğu yapar'dı. Ailelerin ve özellikle kadınların alması gereken desteklerden, ilk başta da kreş ihtiyacından söz etmiştim. Pek çok mail aldım. Anneler, anne adayları hakikaten bir yandan da çalışma hayatının içinde olunca zor durumda. İşte okurum Esra Çakır bunlardan biri. Biz ne kadar yazsak da bir anlam ifade etmeyebilir. Bence en iyisi yetkililer duysun diye mikrofonu onlara uzatmak...
Esra Çakır, 3'üncü çocuğuna hamile olan ve eş durumu nedeniyle Kırklareli'nin bir ilçesinde yaşayan bir devlet memuru. 5 yaşındaki çocuğunu yarım gün anaokuluna gönderdiğini ve kalan yarım gün için de mecburen bakıcı tuttuğunu yazmış. "Anaokulu niye yarım gün" diye soruyor haklı olarak ve Milli Eğitim'e bağlı kreş ve anaokullarının yeniden yapılandırılmasının niye gündeme gelmediğini merak ediyor. Ben de merak ediyor ve buradan duyuruyorum. Anaokulları tam gün olursa çalışan anneler de rahatlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA