Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Davutoğlu'na vurmanın dayanılmaz hafifliği

İran, Irak, Suriye derken şimdi de Mısır... "Stratejik derinliğin" puslu havada kaybolduğu Ortadoğu... Hedefteki adam ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu. Kısa vadeli bakıldığında kaygı uyandırıcı tablo. Uzun vadeli bakılınca, maliyetli de olsa haklı çıkma durumu.
Geçenlerde Meclis kulisinde bir bakanla sohbet ediyordum. Konu, Gezi Parkı protestoları sonrasında Türkiye'nin dış algısının bozulmasına geldi. Dedi ki... "Ayağımız sürtsün diye bekleyenler vardı, onlara fırsat doğdu!"
Sonra şu tespiti paylaştı: "Temel sorunumuz zaman zaman, söylemlerimizin, eylemlerimizin önünde gitmesi. Siyasi, askeri, ekonomik ve teknolojik gücümüzün çok üstünde laflar ettik. Çevremizi hareketlendirdik, halklara umut aşıladık. Bu arada bölgesel çıkarları zedelenen ülkelerin hedefi haline geldik. Diplomaside gücünüzün yüzde 20-25 üstünde konuşabilirsiniz. Lakin, iki-üç kat üst perdeden konuşup, gerisini getiremezseniz hayal kırıklığı yaşatırsınız!"
Davutoğlu ile özdeşleşen politikalar için daha çok şey söylenip yazılacak. Ancak... Günümüz şartlarında Türkiye'nin, yakın coğrafyadaki olaylara kayıtsız kalarak, iki yüzlü davranarak, 'krizlere bulaşmayayım ama kazanan tarafta olayım' diyerek ayakta kalması, ekonomik çıkarlarını koruması ve lider ülke olması mümkün değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA