Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Barzani ziyareti ABD'nin telefonu

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani'nin hafta sonu Diyarbakır'da olacağı duyulduğu anda ABD'den Erbil'e telefon açılıyor. Başkan Yardımcısı Biden, Barzani ile Irak'ın güvenlik meselelerini görüşüyor, Erbil-Bağdat arasında yakın koordinasyon gerektiğini söylüyor. Deyim yerindeyse Barzani'ye, ziyaret öncesi ayar veriyor. Ve bir başka ayrıntı. Barzani'nin geleceğini öğrenince BDP'liler sitem ediyor: "Bizim daha önceki davetimize icabet etmeliydi." Peki Barzani neden Türkiye'den yana duruş sergiliyor?
Kürt unsurlar arasındaki rekabette, PKK'nın şiddetle yoğrulmuş, dönüşüme direnen kimliği yerine Barzani'nin istikrar, barış ve kalkınma yanlısı çizgisi öne çıkıyor.
Kuzey Irak'ta iyi- kötü seçimler yapılıyor, demokrasi kültürü giderek yerleşiyor.
PKK, terör örgütü zihniyetinden kurtulamadığı için bölgede izole oluyor.
Petrol ve doğalgaz kontratları Bölgesel Kürt Yönetimi'ni stratejik açıdan değerli kılıyor, Türkiye üzerinden küresel sisteme entegre ediyor.
Özetle... Barzani, etnik körlüğe teslim olmak yerine, vizyoner bakış açısıyla yeniden kurulan dünyayla birlikte hareket etmek için Diyarbakır'a geliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA