Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Birkaç konu birkaç satır!

Transfer dönemi sürüyor. Özellikle yerli futbolcuların fiyatları uçtukça uçtu. Ağzını açan 3 milyon Euro'dan başlıyor pazarlığa... Bu transfer döneminde fiyatların bu kadar tavan yapmasının nedenlerinden biri de Emenike'nin Fenerbahçe'ye 9 milyon Euro'ya transferiydi. Emenike sonrasında zaten çoğu takım, "Emenike 9 milyon Euro ise benim futbolcum da bu kadar eder" diyerek daha sağlam masaya oturdu. Durum böyle iken bir yandan oyuncularını tıkır tıkır satan kulüpler, diğer yandan elden bedavaya çıkarılan yıldızlar..
Ortada bir tuhaflık var...
Beşiktaş, Nobre'yi bedelsiz verdi. Nobre, Beşiktaş'tan 2.2 milyon Euro kazanıyordu. Mersin İdman Yurdu ile herhalde aynı şartlarda anlaşmadı! Yine Nobre gibi bir de Holosko örneği var. Beşiktaş onu da muhtemelen bedelsiz elden çıkaracak. Geçen sezon Belediye'ye bedelsiz vermiş, üstüne maaşını da ödemişti. Ferrari ve Tabata da sırada bekliyor... İkisine de Beşiktaş dünyaları (Toplam 12.5 milyon Euro) verdi.
Trabzonspor, Jaja'yı 5 milyon Euro'ya sattı. Yüzde 20 de bir sonraki satışından pay alacak.

Ne diyelim işini bilenlerle, işini bilmeyenler.. Fark açık!

***
Selçuk İnan için Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat, "Ben Selçuk'la ön protokol yapmıştım. Bu transfer benim transferim" dedi. Burada ilginç olan şuydu. Selçuk ve menajeri Batur Altıparmak yarım sezon boyunca hep aynı şeyi söyledi: "Avrupa'ya gideceğiz. Olmazsa Trabzonspor." Oysa imzalar atılmış, anlaşmalar bile yapılmış meğerse! Biz demiyoruz; Adnan Polat diyor. "Avrupa, Avrupa" diye söylenenlerin boş laflar olduğu ortaya çıktı. Ne gerek vardı bu sözlere Selçuk!
***
Pazar günü oyumuzu attık, bir seçimi daha geride bıraktık. Şimdi önümüzde bir seçim daha var 29 Haziran'da. Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda futbolun yeni patronu belli olacak.
Adaylar, kulisler, parmak hesapları derken, 'Futbolumuzu kaos bekliyor' söylemleri hortladı. Cuma günü Kulüpler Birliği toplanacak. Ortak bir aday konusunda umarız taraflar hemfikir olur. Ne kaos ne de kavga ile futbolumuz karşı karşıya kalmasın...Çoğu kulübün tercihi ile Sayın Mehmet Ali Aydınlar bu işe soyundu. Ülkemiz, futbolumuz adına umarız hayırlısı olur.. Çünkü geçmiş yönetim çok baş ağrıttı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA