Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Ne ekersen onu biçersin!

Hani ithalat kamçısı şaklayacak, fiyatlar düşecekti? Başımıza aslan kesilen spekülatörleri terbiye edecektiniz?
Gelişmeler, aslan spekülatörlerin, "terbiyecilerini terbiye" ettiğini gösteriyor. Başbakan'ın talimatı gayet netti oysa; "et fiyatları ya düşecek ya düşecek!.." Nitekim fiyatlar düştü de. İthalatın lafı bile yetti, ülkeye 1 gram et girmeden spekülatörler, 19 liralık karkas etin kilosunu 12 liraya kadar indirdi.
Tarım Bakanı Mehdi Eker Başbakan'ın "et fiyatları düşürülsün" talimatı ardından, sektörü toplayıp onlara "indirim için 1 hafta süre" verdi.
Bunun üzerine Başbakan süreyi uzun bularak "bu işi 1-2 gün içinde mutlaka çözün" diyerek et zammının bizzat takipçisi oldu. Top artık Tarım Bakanı'ndaydı ve Başbakan, kendi gündemine geri döndü.
Et ithalatına izin ardından getirilen hayvanlar, etiketleri bir süre aşağı çekti fakat tedbir "geçici" olduğu için indirim "kalıcı" olamadı.
Fakat, ramazan öncesi kulaklarımızda Mehdi Eker'in şu sözü kaldı; "gerekli tedbirleri aldık, et fiyatları bir daha tırmanmayacak."
Başbakan'ın işi Bakan'a devri ardından yaşanan gelişmeler, bu sözün tutulamadığını gösterdi. Spekülatörler yeniden et fiyatlarını tırmandırdı.
Bundan 3 yıl önce Mehdi Eker, "Tarım Vizyonu" ile 2010'da hayvancılıkta üretim sorununu çözmüş olacaklarını söylemiş ve bizleri buna inandırmıştı.
Oysa şimdi Tarım Bakanı, Başbakan'ın "et fiyatlarını indir" talimat ve açık desteğine rağmen, ramazanda eti, herkes gibi daha pahalı yiyecek. Şimdi soruyoruz; neden başaramadınız?
Bakan iradesi spekülatörlere neden yenik düştü?
Geçici çözüm olduğunu bildiğimiz ithalat kamçısını neden şaklatamadınız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA