Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

10 yıl sonrasına...

Beşinci İzmir İktisat Kongresi bitti. Onlarca oturum, 300'e yakın konuşmacı, 3 binden fazla katılımcı ve binlerce cümle...
Bir sonraki büyük ihtimalle 2023'te... 6'ncı İzmir İktisat Kongresi'nde, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını değerlendiriyor olacağız.
Benim bugünden tertip komitesine siparişlerim olacak. 5'incisinin post-performansını da hesaba katarak, 10 sonrası için beklenti, öneri ve dileklerimi, atasözleri, deyimler üzerinden aktarmak istedim.
Daha iyi bir gelecek, ancak bunu düşleyerek mümkündür (Dünü, bugünü eşeleyerek değil).
Geleceği tahminin en isabetli yöntemi, onu inşa etmekten geçiyor (10'uncu beş yıllık planı bu gözle okumalı).
Dünün zihin yapısıyla gelecek tasarlanmaz (Ekonominin geleceği, gelecek bilimcisiz tartışılmamalı).
Hiçbir sorun, onu var eden bilinç seviyesiyle çözülemez (Küresel krizin mevcut ezberleri çöpe atılmalı).
İnsan zihni, algıladığından ötesini isteyemez (Parmenides Körlüğü geleceği, şimdiki zihin yapısıyla kestirme gayreti beyhudedir).
Allah, kabul etmeyeceği duayı kuluna yaptırmaz (2013 hedefleri, zihinlerimize kazındı. Şimdi bu duanın gereğini yerine getirmeli).
Zihin neye hazırsa, göz onu görür, kulak onu duyar (Kongre'deki tartışmalarımızın % 80'inde havanda su dövdük, durduk).
Uçurumları sevenin kanatları olmalı (2023'te 2 trilyon $ milli gelir için her yıl ortalama %9.6 büyümeliyiz. Bu da ancak yüksek vizyon, çılgın projeler, üstün gayret, yenilik ve gelecek tutkusuyla mümkün).
Mekân ilişkiyi belirler. Bu da diri ve duru iletişimle olur (6'ncı Kongre'nin 100 yıllık Cumhuriyet görkemine uygun anıt kongre sarayında yapılması umulur).
Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılı ve 6'ncı İzmir İktisat Kongresi, şimdiden hayırlı olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA