Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

'Biz kirlettik, biz temizleriz'

Gelecekte küresel şirketleri bekleyen bir yığın sorumluluk var. Nüfus, gelir ve kaynağa olan talep hızla artıyor. Bu kaynakların ciddi yönetilmesi hem geleceğimiz, hem de şirketler için çok önemli. Gıda için su ve enerjiye, enerji için suya duyulan ihtiyaç ortada... Yaratıcı fikir ise değerli. Hükümetler, sivil toplum ve özel sektör beraberce fikir üretmek zorunda.
Böyle gidilmediği takdirde çıkış yolu yok!.. Fosil yakıtçı bir avuç küresel şirket ise, "dünyayı biz kirletiriz, biz temizleriz" anlayışıyla çevreci oldu. Yeşil ekonomi konseptiyle atmosfere saldıkları sera gazını perdelemeye milyar dolar ayırıyor. Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem'in davetlisi olarak gittiğim Rotterdam'da, bu yıl ikincisi düzenlenen,"Gelişime birlikte güç vermek, Enerji, Su ve Gıda Forumu: Dayanıklılık Arayışı" forumunu izledim.
Özeleştiri yapan Shell şaşırttı beni.
Doğalgazda dünyanın bir numarasına bakar mısınız? 'Geleceğimizi kaybetmeyelim' diyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA