Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Köşklerde yasağa devam

Çelik Gülersoy'un İstanbul'a kazandırdığı Yıldız Parkı, Emirgan, Çamlıca ve Hidiv Kasrı gibi tarihi mekanlarda, bugünün başbakanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde koyduğu yazılı olmayan içki yasağı hâlâ sürüyor.
O günlerde çok tartışılan bu yasağın üzerinden neredeyse on yıl geçti. Erdoğan 'gelişti', Türkiye AB'den tarih almak için derinden 'değişti' ama, ne hikmetse bu içki yasağı hiç değişmedi.
Dahası Ali Müfit Gürtuna döneminde 'belediyenin asli görevine dönmesi çerçevesinde' Çadır ve Malta Köşkleri özelleştirilmesine rağmen yasak sürdü.
Önceki gün bu konu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeniden gündeme geldi. Beltur'un otopark işleri konuşulurken, CHP'li üyeler sözkonusu köşklerdeki içki yasağının kaldırılmasını istediler. Başkan Kadir Topbaş'da dinleyenler arasındaydı. Ancak ne başkan ne de meclis üyeleri konuyla ilgili tek kelime etmedi. CHP Meclis üyesi Can Özyedierler, bu konuda şunları söylüyor: "Bu tarihi köşkler turistlerin yoğun olarak gittiği yerler. Topbaş İstanbul'u turizmin başkenti yapacağım diye yola çıktı. Oysa turist buraları gezmeye gidiyor ama istediği ortamı bulamıyor. Bunun artık değişmesi gerek. Meclis'te Beltur'un otoparkları gündeme gelince biz de bu konunun değişmesi gerektiğini söyledik. İçki yasağı kalkmalı. Ama hiç kimse sesini çıkarmadı. Hadi belediyeye ait sosyal tesislerde içki yasağını anlarız, ama köşkler halka ve turizme açık, hâlâ bu yasağın sürüyor olması anlaşılır gibi değil."
Özelleştirilen Malta ve Çadır Köşkleri'nde 'tatlar' da değişti. Malta Köşkü'nde geleneksel Türk mutfağı, Çadır Köşkü'nde ise İtalyan ve Meksika mutfağı sunuluyor. Ancak, mutfaklar değişmesine rağmen, içki yasağı kira sözleşmesine eklenerek sürüyor.
Nereye kadar süreceği ise henüz belli değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA