Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Talim Terbiye'de derin yapı sürüyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'na Prof. Dr. Ömer Dinçer'in gelmesiyle, bakanlıkta müthiş bir değişim havası esti.
Geçmişte AK Parti'nin idari reform önerisini de hazırlayan Dinçer'in eğitim gibi değişmesi zor ama bir o kadar da gerekli bir bakanlıkta köklü bir değişim başlatması anlamlıydı. Başta Talim Terbiye Kurulu olmak üzere birçok birimde farklı bir değişim süreci başlatıldı.
Bakanlık bünyesinde 32 olan birim sayısı 17'ye indirildi.
Sadece biçimsel mi yoksa yapısal bir değişim mi? Bu noktada önemli birimlerden biri, Talim ve Terbiye Kurulu. Bu kurulun üye sayısı 15'ten 10'a indirildi. Sayı değişti ama eğitim zihniyet değişti mi belli değil.
Eskiden hep söylenirdi, buralarda başta Genelkurmay olmak üzere bazı "derin" kurumların temsilcisi var ve asıl kararı onlar veriyor. Hâlâ var mı doğrusu merak ediyorum.
Bu arada bakanlık idari açıdan değişti görünüyor ama kadrolar açısından ciddi bir kargaşa yaşandığı söyleniyor. Eğitim kulislerinden gelen bilgilere göre bugün itibariyle 81 ilin il milli eğitim müdürlerinin çoğu o makamlarda emaneten duruyor.
Bir bakanlık mensubu durumu şöyle özetliyor:
"Yarın durumumuzun ne olacağı belli olmadığı için her gece yatağa başımızı rahat koyup uyuyamıyoruz. Diken üstündeyiz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA