Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kılıçdaroğlu kimi işaret etti?

CHP İstanbul bugünlerde hareketli. İki hafta sonra yeni il başkanını belirleyecek kongre var. Sık sık il başkanı değiştiği için eleştirilen CHP, bu kez daha "sakin ve kavgasız" bir kongreye gitmek istiyor.
Peki, bu mümkün mü? Kimse bunun garantisini veremez ama sonucu Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun kararlılığı belirleyecek.
Dün İstanbul Meridyen Otel'de Kılıçdaroğlu, İstanbul'un ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Kulisler nefesini tutmuş toplantıdan çıkacak haberi bekliyordu. Kılıçdaroğlu'na CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Kemal Çebi soruyor:
"Sayın genel başkanım, mevcut il başkanına 34 ilçe başkanının desteğini önemsiyor musunuz?"
Cevap: "Çok önemsiyorum. Birlik ve beraberliğe önem veriyorum. Sizin birlik ve beraberlik içinde olmanız partiyi güçlendirir."
Bu cevap, mevcut İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı için bir işaret olarak yorumlanıyor.
Görünen o ki, birçok kişi muhalefet etse de mevcut il başkanı Salıcı şanslı görünüyor. Kılıçdaroğlu, Ankara'ya dönerken örgütten sorumlu genel başkan yardımcısı Nihat Matkap'a şöyle diyordu: "İstanbul'da kalın. İlçe başkanlarıyla tek tek konuşun..."
Ankara'ya gitmek zorunda olduğunu söyleyen Matkap'ın cevabı "Yarın 07.00 uçağıyla 1 Mayıs için İstanbul'a döneceğim" oldu.
Matkap'ın İstanbul'da izleyeceği rota, il başkanının kim olacağını netleştirecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA