Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul'da genç bir CHP'li

İstanbul CHP il başkanlığı seçimleri her zaman ilgi çekiyor ama Gürsel Tekin'in istifasıyla bu ilgi daha da artacak. Dün istifanın medyaya yansıdığı saatlerde il başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yla kahvaltılı basın toplantısındaydık.
Salıcı, son dönemlerde kamuoyunda oluşan klasik CHP'li algısını değiştiren bir siyasetçi. Kendi deyimiyle 1977'de yüzde 42 oy alan CHP profiline uyuyor ve onun benzerini hayata geçirmek için çaba harcıyor. Sosyal demokrat, genç, Boğaziçi mezunu ve iş dünyasından geliyor.
Basın toplantısında "Nasıl bir CHP?" sorusuna cevap vermeye çalıştı. İki tespiti dikkate değerdi: "CHP, sosyal demokrat bir siyasi çizgide olursa başarılı olur düşüncesindeyim."
Ve ekledi: "Toplumun her kesimiyle CHP'yi buluşturmaya çalışıyoruz. Başta da gençler ve kadınlarla. Tabii bunu yaparken de sokak refleksi körelmiş partiyi toplumsal muhalefetin odağı yapmak istiyoruz. Kapımız herkese açık. Bunun ilk adımlarını şu 6 aylık sürede attık."
İstanbul il başkanlığının önemli olduğuna dikkat çeken Salıcı, şöyle diyordu: "İstanbul'da 2.5 yıl sonra ilk kez seçimle il başkanı seçilecek. Demokratik yarışla bunu başaracağız. Artık kimse CHP'ye üye olmada torpil aramayacak. CHP'li olmayanların CHP'de siyaset yapmasının yolunu açacağız."
Salıcı, Tekin'in istifasıyla ilgili fazla konuşmak istemedi ama İstanbul il başkanlığı gerekçesiyle istifa ettiği söylenince de kısa bir yanıt verdi:
"Ondan hicap duyarım..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA