Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

"Yeni CHP"de ilk İstanbul savaşı

Pazar günü CHP İstanbul il kongresi yapılacak. Gürsel Tekin'in istifasıyla bir kez daha "yol ayrımı" yaşayan "Yeni CHP" ilginç bir seçimle karşı karşıya...
Bir yanda Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni ekibi öte yanda eski bütün muhalif güçler.
Görünürde kimsenin genel başkanla bir sorunu olmasa da İstanbul seçimlerinin alınması veya kaybedilmesi CHP'deki güç savaşının kimden yana kayacağını da gösterecek.
Durum bu açıdan kritik... Mevcut il başkanı Oğuz Kaan Salıcı karşısında başta Baykal ekibi ve Gürsel Tekin olmak üzere bütün muhalifler bir araya geldi ve Ali Özcan etrafında birleşti.
Ali Özcan, 1992 yılında da SHP İstanbul İl Başkanıydı. Tam 20 yıl sonra "Yeni CHP"nin eski bir isimle yoluna devam etmesi biraz garip bulunsa da muhalefetin tek adayda birleşmesi İstanbul seçimlerini zora sokacak görünüyor. Kulislerde 600 delegeden 360-400'ünün Oğuz Kaan Salıcı'yı destekleyeceği konuşuluyor ama "çarşaf liste"nin bu hesabı bozması da sürpriz olmayacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA