Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Karsspor'un gecesi

Türkiye'nin en iyi müzikholü İstanbul Şişli'deki Günay'da önceki akşam Karssporun gecesi vardı. "Kars nere İstanbul nere..." demeyin çünkü İstanbullu Karslıların sayısı belki de Kars'ta yaşayanlardan fazla.
İş dünyasının her alanından, medyaya, siyasetten tıp dünyasına çok sayıda İstanbullu Karslı var. Tabii Ardahan ve Iğdır'la birlikte...
Klasik deyimle Türkiye bir mozaikse Kars onun en görünür biçimi. Türk-Kürt, Terekeme- Azeri, Alevi, Sünni, Şii ve Hıristiyan çeşitliliğiyle Kars Türkiye'nin özeti gibi...
Karsspor gecesi bu renkliliğin İstanbul'a taşınmış haliydi. KAİ Vakfı Başkanı İşadamı Turan Çelik'in ev sahipliğinde Karslıları buluşturan gecede, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, ünlü kalp cerrahı Prof. Dr.Bingür Sönmez, işadamları Bahattin Durmuş, Yakup Süt, Sabri Yiğit ve Ali Özbir dikkat çeken isimlerdi.
Ama o gecede Karslıları yalnız bırakmayan sanatçı dostları da vardı: Esra Erol, Alişan, Şafak Sezer ve Soner Arıca...
Gecede Kars Spora mali destek verildi ama en anlamlı destek sanatçı Alişan'dan geldi.
"Bu geceye geleceğimi babamla konuşunca şaşırdım. Babam Küçükçekmece Spor'un yöneticilerinden... Meğer bu pazar Karsspor'la Küçükçekmece son maçlarına çıkıyor. Kazanan ligi atlayacak. Vallahi arada kaldım ama ben yine de Karslılar, ne yapar, eder bu maçı alır diye düşünüyorum."
Gecede gözler Kars'a katkıları unutulmayan işadamı İsmail amcayı (Aytemiz) aradı ama o rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamamıştı. İsmail amcaya geçmiş olsun diyor şifalar diliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA