Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Bu çığlık çoğalacak'

PKK'nın G.Antep'teki terör saldırısı, bir kez daha solun şiddetle ilişkisini gündeme getirdi. Bu konuda Halil Berktay hocanın hem tespitleri hem de "bunlar hakiki sözler" diye alıntıladığı Ayşe İşler Tsekka'nın söyledikleri önemli. Berktay'ın, Taraf'taki tespitlerinden sadece bir paragraf:
"Tek tük görülüyor zaten, vahşeti normalleştirme çabaları. Savaştır olur, büyük bir örgüt, geniş alana yayılmış bütün birimlerini kontrol edemeyebilir. Bekleyelim, sabırlı olalım. Yapmışlarsa tabii yanlıştır, 'aptalca'dır. Üç aşağı beş yukarı buna benzer yaveler. Öyle mi politik bir hatadan ibaret midir her şey? Canavarlığın adı aptallık olabilir mi?" Berktay'ın "Bu çığlık çoğalacak" dediği Ayşe İşler Tsekka'nın alıntısından da bir bölüm: "Sadece ve sadece AKP'yi suçlu bulmaktan başka hiç mi cümlemiz olmayacak? Hiç mi şu soruyu sormayacağız kendimize: PKK'nın şimdiye kadarki birtakım eylemleri, devlete, derin devlete, kontrgerillaya istedikleri kadar üzerinde at koşturabilecekleri bir zemin yaratmadı mı ve bunun sorumlusu kimler, PKK değil mi, diye? Kısacık bir yazı.
Çünkü içim yanıyor. Gerçekten yanıyor. Her şeye. Hayatını kaybeden herkese..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA