Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İSPARK model oldu

İstanbullular yıllarca otopark mafyasından yakınıp durdu. Nihayet 2005'te Kadir Topbaş yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi İspark'ı kurarak "Demek ki oluyormuş" dedirten bir uygulamaya imza attı.
İspark, İstanbul'da toplam 70 bin araçlık otoparka sahip. Devlete ve yerel yönetime para kazandırdığı gibi vatandaşın yakınmasına da son verdi. Ama bununla yetinmedi. Şimdi Allah'a emanet deniz içi otopark olayına da el attı. Artık Tarabya ve İstinye koylarında modern yat otoparkları var. Diğerleri de sırada... Ayrıca Akıllı Bisiklet, Park et-Devam et ve helikopter projeleriyle de İstanbulluların hayatını kolaylaştırıyor. Bu arada İstanbul dışındaki 80 ile de danışmanlık hizmeti veriyor.
Birkaç gün önce İspark Genel Müdürü Mehmet Çevik'le karşılaştım. Arnavutluk'a gidiyorum deyince şakayla karışık "Oradaki park işine de mi el attınız?" diye sordum. İşte cevabı: "Evet, o görüşmeleri yapmaya gidiyorum. İspark olarak Mısır ve Pakistan'dan sonra Arnavutluk'a da otopark konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz."
Gördüğünüz gibi yöneticiler iyi şeyler yaparsa yankısı içeriden de dışarıdan da duyuluyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA