Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

"Ben Kürdüm" diyen ilk bakan

İnkâr ve ret politikalarının egemen olduğu bir ülkede, etnik, dini veya siyasi hakları, sivil siyasetle elde etmek hiç kolay değil ve sabır ister. Kürt meselesinde bu yolu seçenlerin başında Şerafettin Elçi gelir.
Uzun süredir kanser tedavisi gören Kürt siyasetinin bu önemli ismini önceki gün kaybettik. Türkiye toplumu belki de ilk kez siyaset arenasında onun adıyla, Kürt kimliğinin varlığını birlikte öğrendi. "Ben Kürdüm" diyen ilk bakan olarak linç edilmekten kurtuldu ama o sözü nedeniyle 12 Eylül döneminde cezaevine girmekten kurtulamadı.
Siyasi yasaklı olmasına rağmen sonraki yıllarda da sivil mücadelesinden hiç vazgeçmedi. 1995'te Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı'nın tescilinde öncülük edenlerin başında geliyordu. Arada bir görüştüğüm değerli bir siyasetçiydi. Onu, mütevazı kişiliği, yumuşak üslubuyla hep hatırlayacağız.
Güle güle Şerafettin Ağabey. Mekânın cennet olsun...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA