Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Kriz bile dalgalı saçların karşısında direnemedi

Saç boyası satışları kriz döneminde yüzde 25 arttı. Kadınlar kuaföre gitmeyi azaltsa da kendilerine bakmaya devam ettikleri söylendi

Güzellik sektörü dünyada 200 milyar dolarlık, Türkiye'de ise 1.5 milyar euroluk bir hacme sahip. Türkiye'de pazar yıllık olarak ortalama yüzde 15 oranında büyüyor. P&G Beauty Pazarlama Direktörü Muhterem Yavaş Özkan, kozmetik pazarının kriz döneminde büyümeye devam ettiğini söylüyor.

İKİ BASAMAKLI BÜYÜME OLACAK
Kozmetik sektörü içerisinde, büyümesi bu dönemde artan kategori ise saç boyası (evde uygulanan) kategorisi. "Diğer kategorilerimize göre büyüme oranlarını yukarıya çektik, bu kategori için iki basamaklı büyümeler bekliyoruz." diyen Özkan; "Yenilikçi ürünler ile içerisinde bulunduğumuz kategorilerde liderliğimizi korumayı hedefliyoruz." diye sözlerine devam ediyor. P&G Beauty, P&G'nin Türkiye'deki işinin yaklaşık yüzde 50'sini oluşturuyor ve büyüme açısından bakıldığında P&G Beauty, P&G içinde lokomotif konumunda. P&G için dünyada bin 800'den fazla bilim adamı ve teknik çalışan, dünyada 9 teknik merkezde çalışıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA