Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Vah Halis Ağa vah!

SABAH yazarı ve arkadaşım Sevilay Yükselir pazar-pazartesi süper bir işe imza attı.
Halis Toprak'la en derininden, en herkesin merak ettiği bölgeden röportaj yapıp, cümle âleme bildirdi.
Ben böyle bir iç dökmek görmedim sayın seyirciler. Halis Ağa röportajın her cümlesinde Sevilay'a günah çıkartmış. Okudukça inanasım gelmedi, içim ezildi, "Ah Halis Ağa ah!" demekten kendimi alamadım.
17'lik gelin alıp ortalığı ayağa kaldırmış adamın şu kadarcık zamanda geldiği durum üzücü değil de, trajik değil de neydi?
Şöyle başlıyordu Ağa; "Bu oturduğum koltuk bile benim değil artık, evim yok, param yok, ailem yok..."
Konu ilk eşi Ayşe Hanım'a gelince devam ediyor, bombayı patlatıyordu; "Ayşe Hanım'ın üzerimdeki hakkı sorulsa benim yatacak yerim yoktur! Burada da öbür dünya da. Ona hiç rahat vermedim çünkü. Çok üzdüm. 11 çocukla yalnız bıraktım onu. Hepsini adam gibi yetiştirdi. Bir tanesinin burnu bile kanamadı. Ben çok ettim ona ama..."
Sonra Sevilay 17'lik Nazlıcan'ı sorunca neler neler diyordu öyle Ağa; "Yav o da mutsuz. Biraz da anasının etkisinde kalıyor. Anası biraz kafadan çatlak. 'Biz böyle gelmedik' dedi. 'Biz uçak vardı, helikopter vardı, yat vardı diye geldik' diyor. 'Bunlara ne oldu? Bunların hepsi gitti, sen bizden kötü oldun! Neredeyse biz sana bakacağız' diyor. Kız da haklı olarak, 'Ben bu TMSF'yi bilmiyordum. Bilseydim seni almazdım' diyor."
Evliliğinden ne kadar pişman olduğunu, mutsuz olduğunu, koskoca Halis Toprak'ın nasıl yalnız kaldığını, Ayşe Hanım ona artık dua etmediği için çektiği sıkıntıyı, üstelik Nazlıcan'ı da anladığını anlatıyordu...
Röportajı okuduktan sonraki düşüncelerim ve bakınızlarım şunlar oldu:
Bkz: Halis Ağa'ya üzülmek.
Bkz: Son pişmanlığın fayda etmemesi
Bkz: Eski eşinin hayır duasını alamayınca perişan olan adamın durumu.
Bkz: Kendi kendini yakan adam, kendi kendine imtihan çeken adam, kendinden intikam alan adam.
Bkz: Çıkarcı anne zoruyla zengin kocaya verilen kızın dramı.
Bkz: Evde hesabı çarşıya uymayan anne.
Bkz: Kendiyle hesaplaşan insanın gerçeği gördüğünde yaşadığı hüzün.
Bkz: Ah Halis Ağa ah!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA