Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sebepsiz fırça!

'Kim Milyoner Olmak İster' e bayılıyoruz.
Başarılı sunucusu Kenan Işık'a da... Biliyorsunuz Işık sürekli yarışmacılara fırça atıyor. Esasen çoğunda da haklı buluyorum, ben de ekran karşısında kendi kendime bağırıyorum falan.
Halbuki bu bir bilgi yarışması. Bilen de olur bilemeyen de... Neyse.
Geçen hafta bir yarışmacı sesli soruda Türk sinema ve tiyatrosunun devlerinden Tuncel Kurtiz'in sesini tanıyamayınca Kenan Işık adamı yerin dibine soktu.
İşi ¨Tuncel Kurtiz'i tanımayan biriyle muhattap olduğum için üzgünüm¨ kıvamına getirdi. Ki, böyle bir cümle Amerikan televizyonlarında kurulsa kim bilir yarışmacı ne davalar açar. Toplum önünde küçük düşürülmek, onurunun kırılması vesaire vesaire...
Bence bu sefer Kenan Işık duygularına kapılıp çok önemli bir noktayı gözden kaçırdı. Yarışmacı Tuncel Kurtiz'i değil, Tuncel Kurtiz'in sesini tanıyamadı.
Ha diyeceksiniz ki ¨Tuncel Kurtiz'in sesi, simgesidir¨. Doğrudur ama 'ses hafızası' denen bir gerçek var.
Hani kaba tabirle 'kulağı iyi', 'kulağı kötü' meselesi. Kenan Işık sanatçı olduğundan pek tabii ki kulağı iyidir ve fakat her yarışmacının kulağı iyi, ses hafızası güçlü olabilir mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA