Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hanimiş benim depresyonum

Bahar depresyonu, yaşlılık depresyonu, ayrılık depresyonu, hamilelik depresyonu, taşınma depresyonu, işsizlik depresyonu, kış depresyonu, aşk depresyonu ... Her duruma bir depresyonumuz mevcut. Sıcak hava depresyonu bile var yani.
Eh toplu tatilimiz sona erdiğine göre, tatilden dönüş depresyonumuz hayırlı olsun o zaman.
Tatilin seni gerçek yaşamından uzaklaştırarak, uyuşturma gibi bir numarası var. Mesela bu bayram tatili bana o kadar uzun ve tatlı geldi ki sanki bütün ömrümü parmak arası terlikler, şort ve mayoyla geçirecekmişim gibi geliyor.
Bir Hawaii, bir Tayland, bir adalar modalar havaları...
İnsanın esas hayatına dönmek istememesi depresyonların babaannesi bence. Düşünsenize hiç memnun olmadığın bir dünyanın başrolündesin. İlle de oraya geri döneceksin. Tilkisin.
Sosyal medyanın, özellikle de Instagram'ın bu kadar kullanılmasının sebebi de bu. Aslı acı veriyor, yoruyor, sıkıyor sanalında sallanıp, yarayı sarmalayıp duruyoruz işte. Sanki herkes çok mutlu, herkes gülmelere doyamıyormuş gibi. Bitmeyen tükenmeyen oyalanma hali.
Dün bir röportajda okudum (Aslı Barış-Hürriyet) Arzum Uzun'un yeni kitabı çıkmış. Adı 'Bitli Pileyboy'. Cihangir dünyasını, gece hayatını ve aşk-seks karmaşasını anlatıyormuş. Kitapta söz edilen olaylar gerçek, kişiler kurguymuş.
Bir gecede dokuz kadınla beraber olan Cihangir ünlüsü adamlar, yine gecenin ikisinde telefonu bir kere çaldırıp birbirlerini yatağa çağıranlar.
Aranan ve asla aradığı ilgili, sevgiyi bulamayan onlarca tip yani. Ünlüler, bi'şeymiş gibiler, konuşuluyorlar, özeniliyorlar, gel gör ki kimsenin ya da kimseli değiller, yalnızlar. Al sana kurgudan ilişmeler.
Bu arada depresyon, tatil, şehre geri dönüş demişken aman siz siz olun tatil dönüşü bünyeyi zorlayacak, yılbaşı kararları kıvamında kararlar almaya kalkmayın. Bir kere de bırakın dağınık kalsın. Bi'şeyi gerçekten yapmak istiyorsak yaparız zaten. Sonra yapamayınca al sana bir depresyon sebebi daha. Aman ha!
Hani yazıp duruyoruz, fırsat geldiğinde altını çizmeden duramıyoruz ya. Hani kadınlar özel, kadın olmak çok güzel ya. Yalan!
Başka topraklarda kadın olmak nasıl bilemiyorum ama bizim buralarda hiç güzel değil.
Üşenme kalk sabah, al bir gazete aç oku. Her gün kaç felaket haberine konuyuz biz. Kocası barışmak ister, kadın istemez vurulur. Ev işi yapmadı diye dayaktan öldürülür. Babası 'namussuz' ilan eder, sonu olur. Sevmesi, terk etmesi, çalışması, söz söylemesi, güzelliği, elbisesi, ruju, kahkahası herşeyi suçtur. Ne güzelliği, ne özelliği, ne çiçeği, ne suyu Allah aşkına.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA