Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

25 kuruşa simit

SABAH'TAN MEKTUP

Geçenlerde bir meslektaşım aradı. "Ağabey" dedi, "Aman dikkat et. Çok sağlam bir kaynaktan öğrendim, e-mail'lerin açılıp kontrol ediliyor."
Güldüm: "A kızım, hiç de yeni bir şey söylemiyorsun. Sadece e-postam kontrol altında tutulmuyor, mobil olsun, sabit olsun tüm telefonlarım da dinleniyor. Özel hayatımın epey meraklısı da var."
Dahası; bir süre önce evimize hırsız girmişti. Kimseyi suçlamıyorum ama televizyon gibi, içki- sigara gibi eşyalar, aslında diğer götürülenleri (lap-top, cep telefonu) kamufle etmek çalınmıştı. Hırsız yakalandı, eşyalar ortada yok. Nasıl içinize kurt düşmez?
İsteyen dinlesin, isteyen gözetlesin, isteyen yazışmalarımı açıp okusun. Kimseden saklım gizlim yok.
Üstelik özel hayatım da yok. Ya da hemen hemen kalmadı...
Başbakan Erdoğan, önceki gün Meclis'teki Anayasa paketi görüşmelerinde muhalefetin "Bizi uykusuz bıraktınız" yakınmalarını epey espriyle aktardı: "Cumartesi, Pazar tatil. Salı, Çarşamba, Perşembe günleri Meclis. O da 5 saat. 3'te (15.00) başlıyor 8'de (20.00) bitiyor. Yok öyle 25 kuruşa simit."
Aynen öyle. Meclis'le birlikte muhabirinden fotoğrafçısına, editöründen yazı işleri müdürüne, sayfa sekreterinden genel yayın yönetmenine kadar biz de sabahladık.
Şimdi soluklanmadan referendum kampanyası turlarına hazırlanıyoruz. Yazarıyla, çizeriyle, muhabiriyle, fotoğrafçısıyla ekipler oluşturup Anadolu'yu arşınlayacağız. Sevgili Yavuz Donat başladı bile.
2009 baharını yerel seçimlerle, yazını Ergenekon operasyonları ve Kürt açılımlarıyla geçirmiştik. Dolu dolu.
2008 yazında AK Parti hakkındaki kapatma davası ve yansımaları ve de ilk Ergenekon operasyonları tatil yaptırmamıştı.
2007 yazı malum; genel seçimler ve hemen ardından referandum... Haydi geceli gündüzlü koşuşturma.
Başbakan Erdoğan haklı; "Yok öyle 25 kuruşa simit..."
Olsun. Yorgunluğumuza da değiyor, özel hayatımızın kalmamasına da. SABAH dinamik ve kaliteli haberciliğiyle her zaman, hayır her gün farkını ortaya koyuyor.
Referandum kampanyasında da farkımızı göstereceğiz. Onu izleyecek gelişmelerde de. (Çalışma arkadaşlarıma şimdiden uyarı: Tatil planları yapmayın; hevesiniz yine kursağınızda kalmasın.)
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA