Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Yorumsuz

Tarih: 20 Kasım 2009 Cuma. SABAH'ın birinci sayfası

Başlığı ve alt başlığı yazmama gerek yok; rahatça okunuyor. Diplomasi muhabirimiz Duygu Güvenç'in haberinin spotları da şöyle:
"Kıbrıs'ta bir yıl önce başlayan doğrudan müzakerelerde kritik bir döneme yaklaşılırken, Rum kesiminde skandal bir olay yaşandığı ortaya çıktı.
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Downer'in asistanı Sonia Bachmann'ın şifresini ele geçiren kişiler, 8 bin sayfa belgeyi çaldı. Bunlar parça parça Rum basınında yayınlanmaya başladı.
Belgeler içinde Genel Sekreter'in Gül ve Erdoğan'la yaptığı görüşmenin tutanakları da var. Hırsızlığın Rum gizli servisinin operasyonu olduğu yaygın."




Tarih: 25 Ekim 2010 Pazartesi, yani dün. Hürriyet'in birinci sayfası.
Onun da başlığını ve alt başlığını aktarmama gerek yok. Spotları şöyle: "Rum kesiminde bir otele yerleşen BM Özel Temsilcisi Alexander Downer'in özel sekreteri Sonja Bachmann yakın takibe alındı. Getir-götür işleri yapmaya başlayan yakışıklı Rum ajan, sekreterin her hareketini üstlerine bildirdi. İkinci tur doğrudan müzakerelerin başladığı tarih olan 10 Eylül 2009'da yakışıklı aracılığıyla temsilci Downer'in sekreterinin bilgisayarının şifresi öğrenilip bu sayede casus program yerleştirildi. Belgeler basına parça parça sızdırıldı. Skandalı devreye giren FBI çözdü. Rum lider Hristofyas'ın onayıyla BM'nin bilgisayar sunucularının 'hacklenmesi' ve telefonlarının dinlenmesi sonucunda 6 bin 500 sayfa gizli belgenin Rumların eline geçtiği anlaşıldı." SABAH mı bir yıl önde, rakibimiz mi bir yıl geride; siz karar verin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA