Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

"Dumansız" gezi

SABAH'TAN MEKTUP

Odamda günün ilk kahvesini yudumlarken Ankara Temsilcimiz Okan Müderrisoğlu aradı: "Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu izliyor musun?"
Güldüm: "Sanki bugünkü manşetlerimizi okuyor satır satır..."
Gerçekten de Davutoğlu'nun Suriye'ye karşı izlenecek yeni politikalar ve misilleme önlemleriyle ilgili açıklamalarını, SABAH okurları çoktan öğrenmişlerdi. Habercilikte 12'den vurmak böyle bir şey işte. Ama doğru, objektif, ciddi ve tutarlı habercilikte...

***
Başbakan Erdoğan'la çıktığımız ve neredeyse dünyanın çevresinde bir tur atacak kadar yol kat ettiğimiz Meksika ve Brezilya gezisi gerçekten yorucu ama bir o kadar da keyifli geçti.
Yorucuydu; çünkü Ankara-Reykjavik-Chicago- San Jose del Cabo güzergâhını izleyip, yani Avrupa'yı, Atlantik'i ve Kuzey Amerika'yı boydan boya geçip Meksika'ya vardık. Oradan Güney Amerika'ya indik, Peru'nun başkenti Lima'da mola verdik, sonra doğuya dümen kırıp koca kıtayı yine baştan başa aşarak Rio de Janeiro'ya ulaştık. Oradan bir kez daha Atlantik'i aşıp Dakar'a indik ikmal için, sonra da Afrika'yı boylamasına kat edip İtalya, Yunanistan üstünden İstanbul'a döndük.
Keyifliydi; çünkü bilmediğim diyarları tanıdım, ufkumu genişlettim, hatta kısa da olsa tatil fırsatı bile doğdu.
Keyifliydi; çünkü ilk kez "Dumansız yolculuk" yaptım. Yani, sigarasız.
Hatırlayacaksınız; Erdoğan'ın telkinlerinin de etkisiyle sigarayı bırakma deneyim "Medyatik bir girişim"e dönüştü. Sağ olun, siz SABAH okurlarından da epey destek mesajı geldi:
"Sizin gibi doğasevere ancak sigara içmemek yakışır." (Feridun Oral)
"Sizin gibi önemli bir gazetecinin sigarayı bırakması, genç nesil için harika bir örnek olacak." (Mahmut Meken)
"Lütfen beyninizi bedeninize mağlup ettirmeyin. Sevenleriniz için bir daha sigara içmeyin." (Serhat Karamuk)
"Çok sıkışırsanız pipoya başlayın. Hazırlaması, temizlemesi o kadar uzun sürüyor ki, bir süre sonra insan üşendiğinden tütünü tamamen bırakmış oluyor. Ben bu şekilde bıraktım." (Olcay Yıldırım)
***
Elbette unutmadım. "Bir sınav sorusu" yazısına gönderdiğiniz cevaplardan söz ediyorum.
Ve sözümü tutup bu hafta içinde yanıtlarınızı mutlaka yayınlayacağım.
Ve de sonucu da açıklayacağım. Çok şaşıracağınızdan eminim.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA