Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Malta

SABAH'TAN MEKTUP

Akdeniz'in ortasında bulunan, Avrupa'dan çok Afrika'ya, İtalya'dan çok Libya'ya yakın olan Malta adasının Cumhuriyet tarihimizde önemli bir yeri var. İstanbul'un işgalinden sonra, 1919-1920 yıllarında 145 devlet adamımız tutuklanıp İngiliz sömürgesi olan Malta'ya gönderildi.
Ali İhsan Sabis'ten Yunus Nadi Abalıoğlu'na, Ali Fethi Okyar'dan Eşref Sencer Kuşçubaşı'na, Ürgüplü Mustafa Hayri Efendi'den Mehmet Nazım Bey'e, İsmail Canbulat'tan Mehmet Eczacıbaşı'na, Rahmi Arslan'dan Sait Halim Paşa'ya, Hüseyin Rauf Orbay'dan Mustafa Vasıf Karakol'a kadar 145 siyasi aktör...
Şu sıralar Malta bir başka sürgünle gündemde. Ama o gönüllü sürgün: FKÖ'nün rahmetli lideri Yasser Arafat'ın eşi Süha Arafat.

***
Ve merhum Arafat'ın zehirlendiği kuşkusuyla mezarının açılmasından bu yana Süha Arafat dünya medyasının peşinden koşturduğu bir tarihi tanık.
Onca küresel medya grubunun yapamadığını SABAH başardı. Süha Arafat'la inzivaya çekildiği Malta'da görüştü. Günler boyunca.
Bu başarıyı elbette arkadaşımız Nur Batur'un Süha Arafat ile gönül bağına borçluyuz. Nur Batur, 21 yıl önce onunla Tunus'ta görüşüp, o dönem çok ses getiren bir mülakat yapmıştı.
İşte o mülakatın anısıyla, o mülakatta oluşan dostluğun hatırıyla Süha Arafat, ısrarlı girişimlerimize sonunda "Peki" dedi ve Nur Batur'u 3 gün boyunca Malta'da ağırladı.
Fotoğraf editörümüz Kutup Dalgakıran'la birlikte.
Ve o 3 günlük buluşmadan çikolata kıvamında bir dizi doğdu.
Bayılacaksınız.
Hem Nur Batur'un söyleşisine.
Hem de Kutup Dalgakıran'ın fotoğraflarına.
Küresel gazetecilik başarısı olan "Süha Arafat'la zaman tünelinde" dizimize çarşamba günü başlıyoruz.
Bence gazetenizi bugünden bayinize ayırtın.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA