Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Varoluş sorunu

SABAH'TAN MEKTUP

Geçtiğimiz haftaya SABAH damgasını vurdu. Hepsi birbirinden çarpıcı haberleriyle. Özellikle de gündem oluşturan "İşte o baskın" manşetiyle.
Adana'da 19 Ocak'ta MİT'in TIR'ına baskının inanılmaz fotoğrafları ve görüntülerinin eşliğinde verdiğimiz haber, üstünden üç gün geçmesine rağmen hâlâ konuşuluyor.
O kadar ki, daha dün Başbakan Erdoğan, Başakşehir'deki şehir hastanesinin temel atma töreninde SABAH'ın o müthiş manşetinden söz etti.

***

Önemli bir gerçeği vurgulamak istiyorum: Devlet içinde çöreklenmiş Paralel Yapı'yı ve onun yol açtığı tahribatı SABAH kadar gündemde tutan gazete yok.
Hele "Merkez Medya" dediğimiz kulvardaki rakiplerimiz neredeyse böyle bir sorun yokmuş gibi davranıyorlar.
Oysa yakın geçmişte Paralel Yapı'nın yargı teröründen en çok o gazetelerde çalışan ve çalışmaya devam eden meslekdaşlarımız mağdur oldu. Örneğin, Nedim Şener.
Fransız "L'Express" dergisinde yayınlanan Gülen örgütüyle ilgili kapsamlı araştırmada Nedim Şener bakın neler diyor:
"Gülenciler özgürlüğün değil, olsa olsa terörün ve yasaları çiğnemenin sembolü olabilirler. Polisten ve yargıdan onları temizlemek gerekiyor. Yoksa kazara mücadeleyi Erdoğan'a karşı onlar kazanırsa, bu ülkede herkes her şeyle suçlanıp cezaevine konulabilir."
İşte bunun için SABAH, Paralel Yapı ile mücadeleyi Türkiye'nin hayat-memat sorunu olarak görüyor.
***

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA